Zwolse president motorclub hoort 1,5 jaar cel

Zwolle – Vier Leden van de motorclub Alcatraz Wanted stonden vrijdag terecht bij de rechtbank op Schiphol wegens verdenking van verboden wapenbezit. In de nacht van 3 op 4 maart 2016 vertoonde een auto op de A9 opvallend rijgedrag. Ter hoogte van Badhoevedorp zette de politie de auto ter controle aan de kant. Alle vier de inzittenden bleken bekenden van de politie en lid van motorclub Alcatraz Wanted, een supportclub van de Hells Angels.

De bijrijder van de auto, een 30-jarige man uit Zwolle, betreft de president van Alcatraz Wanted. Tijdens de doorzoeking van de auto werd in de achterbak een pistoolmitrailleur met geluidsdemper aangetroffen. Bij vervolgonderzoek in 2 woningen, waarvan de woning van de Zwollenaar aan de Nijerwalstraat, werden nog een vuurwapen en munitie in beslag genomen. De officier van justitie heeft gevangenisstraffen variërend van 1 tot 1,5 jaar cel geëist. Zij acht bewezen dat alle vier de inzittenden van de auto wisten van de aanwezigheid van de pistoolmitrailleur met demper. De president van Alcatraz Wanted wordt daarnaast ook verdacht van bezit van het wapen en de munitie die in zijn woning in Zwolle zijn aangetroffen. Tegen hem is de hoogste straf geëist. Een 31-jarige man uit Ede die achterin zat wordt ook verdacht van het bezit van amfetamine. De rechtbank doet over 2 weken uitspraak.

Leden van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) zijn regelmatig in verband te brengen met georganiseerde criminaliteit die de samenleving ondermijnt en met norm-overschrijdend gedrag.
Zij maken zich schuldig aan ernstige misdrijven. Ook is sprake van onderlinge rivaliteit tussen OMG’s waarbij grof geweld niet wordt geschuwd. Dit tast de veiligheid van burgers en ondernemers aan.
Politie, Openbaar Ministerie, lokaal bestuur, Belastingdienst, FIOD en Koninklijke Marechaussee hebben hier extra aandacht voor. Iedereen dient zich namelijk aan wet- en regelgeving te houden. Met bestuurlijke maatregelen, strafrechtelijke vervolging en het onderzoeken van mogelijkheden voor een civielrechtelijk verbod, wordt georganiseerde criminaliteit die de samenleving ondermijnt aangepakt en wordt de schijnbare onaantastbaarheid van OMG’s doorbroken.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Hmmmm, een groot aantal “leden” van onze islamitische gemeenschap maken zich werkelijk, aantoonbaar en met grote regelmaat schuldig aan normoverschrijdend en maatschappelijk ondermijnend gedrag…. staan die ook zo vaak en generaliserend in de krant?


  Maak melding

 2. Nee, natuurlijk niet. Want dan valt links en wegkijkend Nederland over elkaar heen om te roepen dat het niets.met de islam te maken heeft, dat het onze eigen schuld is, over etnische profilering, racisme, fascisme etc.


  Maak melding

 3. Ik ben nog steeds president en het is een eer te zien hoe internetgangsters DICK En Ja-tja zich zo uiten mischien
  Een keer uit eten? Op de kosten van alcatraz

  Met vriendelijke groet

  Stadshagenaar


  Maak melding

Reageer