PEC Zwolle verliest in Heerenveen

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond de wedstrijd tegen sc Heerenveen verloren. In ‘Het Friese Haagje’ werd de uitslag 1-0. Zwolle blijft daardoor op 1 punt staan in de Eredivisie. Dat werd behaald bij N.E.C. Nijmegen.

heerenveen-pec_zwolle.jpg \

SC Heerenveen had over de hele wedstrijd gezien het beste van het spel. Queensy Menig kreeg in de eerste helft een scoringskans maar kon op het beslissende moment niet zijn voet tegen de bal krijgen. PEC Zwolle kwam slecht uit de kleedkamer. Sam Larsson scoorde even later voor de Friezen. De laatste 20 minuten drong Zwolle aan en kreeg het kansen via o.a. invaller Anass Achahbar. Een tegentreffer bleef uit. Aanvoerder Bram van Polen: "Dat doelpunt van Larsson was het breekpunt in de wedstrijd. Die fout mag je geheel op mijn conto schrijven. Je mag niet zulke domme fouten maken. We hebben een goed gevoel nodig. We zijn een beetje angstig".

Artikel delen:
Reacties 63
 1. PEC Zwolle wil zich de komende dagen nog gaan versterken met een spits. De club is ontevreden over het scorend vermogen van de ploeg, het scoorde slechts één keer in de eerste vier duels.
  Woensdag sluit de transfermarkt en dus moet het de komende dagen gebeuren voor Zwolle. De nieuwe spits moet een ander type zijn dan de club in huis heeft met Anass Achahbar en Stef Nijland. Vanavond was Queensy Menig de diepste spits tegen Heerenveen (1-0 nederlaag).

  Er wordt snel gehandeld…


  Maak melding

 2. Spelers als Lam, van Hintum en Bouy worden erg gemist. Ook Dekker is belangrijk. Het team wat er nu staat heeft ondanks het talent te weinig body. Van de pavert heeft genoeg mogelijkheden maar moet nog groeien en daar krijgt hij te weinig tijd voor. De kritiek op ihizebue vind ik ook voorbarig. Hij is een groot talent en heeft een aantal mooie treffers gemaakt maar zou eigenlijk meer sturing nodig hebben, maar dat kan niet met een zwalkend team. Met een spits type veldwijk komen we al een heel eind want voorzetten geven zit in dit team. Met de boom, Thomas en menig. En spits die de bal vervolgens vasthoud en erin pegelt. Moeilijk te vinden lijkt mij misschien in de jupiter leage. Maar het is wel kortdag om dat nog voor elkaar te krijgen. Wie weet toond Nijkamp weer een meesterlijke zet, wat hij wel vaker heeft gedaan. Maar wel aan de late kant.


  Maak melding

 3. Dat gaat een paniek aankoop worden, ze kopen straks weer iemand waar we niets aan hebben. Ik vrees dat we het moeten doen met wat we nu hebben. Achabar was volgens velen toch een schot in de roos toen die werd binnengehaald? Lees de reacties maar eens terug hier op weblog. We kunnen Messi wel halen, wanneer het geen team is wordt het niets.


  Maak melding

 4. Veerman huren van Heerenveen? Enigste optie. Misschien Muhren AZ. Maar goed, het is op alle fronten dramatisch. Lam was heel belangrijk, door lankmoedig beleid is deze jongen weer gratis vertrokken. Of misschien toch weer iemand uit de stal van die Raiola, die heeft er vast nog wel een paar in de wachtkamer zitten die er geen hout van kunnen met wel poen opleveren. Waar is dat prachtige netwerk van PEC gebleven? Of hebben we ons overgegeven als dump voor al die lichtgewichten wat talenten worden genoemd. Het worden van een stabiele middenmoter is weer heeeel ver weg.


  Maak melding

 5. en ook een keeper graag, :'( er bij

  wat stond hij te doen 3, 4 meter voor zijn doel (1-0)
  moet wel zeggen dat hij er ook paar wel redelijk uit hielt 😛


  Maak melding

 6. Hij stond voor zijn doel omdat hij niet verwachtte dat van Polen als routinier zo zou uitverdedigen>:(

  Gaat nou werkelijk van der hart hier gebasht worden? Die jongen keepte prima gisteren.


  Maak melding

 7. Keeper was best goed. Dat je verdedigers nog steeds niet het benul hebben om op zo’n moment (voorafgaand aan de 1-0) de bal richting Berkum te trappen…, daar kan hij ook niets aan doen.


  Maak melding

 8. Van der Hart keepte een prima wedstrijd. Maar met Van Polen en Marcellis achterin oogt elke keeper onzeker. Kan Bram niet stoppen? Is echt niet normaal hoe die loopt te verzaken de laatste weken, betaald voetbal onwaardig.


  Maak melding

 9. Het lijkt mij een nog betere zet om Boer lekker te laten wegkwijnen bij ajax en twee fatsoenlijke verdedigers en een sterke spits te halen. Een keeper die op zijn leeftijd bewust kiest voor een reserveplek bij een andere club is het niet waard om hier onder de lat te staan.
  Nog steeds doodzonde dat Veldwijk vertrokken is. Eén van de beste spitsen die PEC ooit heeft gehad.


  Maak melding

 10. Het is een pure mentaliteit kwestie bij de spelers. Talent is er wel, maar over het algemeen weinig ervaring hoe je een wedstrijd naar je hand kunt zetten. Minder talentvolle maar wel meer ervaren spelers hebben dat namelijk wel. PEC Zwolle heeft teveel jonge talentvolle spelers in huis gehaald, die eigenlijk nog de tijd moeten krijgen om die ervaring op te kunnen doen.  Maak melding

 11. Hopen dat die spits in ieder geval een bal kan vast houden. Daar ontbrak het gister wel heel erg aan. De club is sinds vorig seizoen bezig met een verkeerd beleid, er worden te veel jonge zogenaamde talenten gehaald en gehuurd, en daarbij zijn ze ook nog eens fysieke lichtgewichten. En nu zitten we dus met de gebakken peren. Degradatie behoort tot de mogelijkheden dit seizoen!


  Maak melding

 12. Ik snap niet dat Jans het spel naar zich toe wil trekken door toch maar steeds weer te aanvallend te gaan spelen. Heel duidelijk was dat te zien tegen Sparta dat op papier wel mindere technische spelers heeft, maar uit de verdedigende linies kon counteren en scoren. Het gaat om de punten momenteel en niet of de ploeg mooi voetbal speelt.


  Maak melding

 13. Dat is onzin. Jans houdt vooraf rekening met dit soort zeperds. Rechtstreekse handhaving is het doel, dat lukt altijd wel. Liever mooi en verzorgd voetbal en middelmatige prestaties, dan resultaatvoetbal en hoog eindigen. Daarom is Jans ook trainer van PEC, want daar wordt dit geaccepteerd.


  Maak melding

 14. Jans: ‘Ons niet in de put laten praten’

  Ron Jans baalde van de 1-0 nederlaag tegen Heerenveen, maar raakt niet in paniek. ,,Het gaat even wat minder, maar we moeten ons niet in de put laten praten.” Jans koos in Heerenveen voor een behoudende tactiek en liet zijn elftal ver terugzakken bij balverlies. Dat pakte goed uit, al kwamen de beoogde ‘vlijmscherpe counters’ met spits Queensy Menig niet uit de verf. ,,De organisatie stond goed”, aldus Jans. Zonde dat een van onze routiniers (Bram van Polen, red.) met zijn fout het onheil over ons afroept. Daarna zakken we even ver weg en mogen we keeper Van der Hart danken want hij had een paar knappe reddingen in huis.”

  In de slotfase heeft Achahbar de 1-1 op zijn voet, maar hij mikt naast. ,,Het is de fase waarin we zitten”, baalde Jans. ,,Deze had hij best mogen maken, maar dan zit het net even niet mee. Al met al hebben we keihard gewerkt, maar aan de bal hebben we weinig laten zien. Het was het niet genoeg en de zege van Heerenveen is verdiend.’

  Bron Stentor

  Dat Bram van Polen begint steeds meer één van de zwakke schakels te worden.


  Maak melding

 15. @ Steven “door toch maar steeds weer te aanvallend te gaan spelen”. Je bedoelt dus niet de wedstrijd van gisteren. NEC uit was toch ook niet aanvallend gespeeld, althans naar mijn mening. Ook tegen PSV viel het met die aanvallende intenties wel mee….. Dus ben het niet met je stelling hierboven eens ::P


  Maak melding

 16. Steven we hebben alleen een goede spits nodig zodat we kunnen counteren en verder kunnen verdedigen zoals gisteren is gebeurt. Alleen toen stond er nog geen goede spits. Anders was het minimaal 1-1 geworden.


  Maak melding

 17. Da’s toch niet waar he, vragen als die van onze edje

  Bericht door edje038, op 28 augustus 2016 7:43

  Waarom is Veldwijk vertrokken en waarom is er in al die maanden geen gelijkwaardige vervanger aangetrokken??

  ….Lispelt iets over huur, koop en centjes….(van Nu.nl dd 23/6/15: PEC Zwolle heeft spits Lars Veldwijk voor één seizoen gehuurd van Nottingham Forest uit het Engelse Championship).

  Wat zou overigens een WAARDIGE vervanger kosten? Moeten we dan aan Haller denken?


  Maak melding

 18. 😉 Joppuh, lees nu pas

  Bericht door joppuh, op 28 augustus 2016 11:15

  Zou mijn antwoord hierboven met 11:15 te maken kunnen hebben?
  Nee, nou jammer dan. Vanmorgen wederom genoten van De Tafel van Kees. Lullig wel, dat ze die Ajax-goal van vorig jaar, aan de Vetkampstraat…..tegen Mickey Van der Hart nog eens etaleerden.

  Zie het al, wel eens met Edje’s edje038, op 28 augustus 2016 11:09.
  Marcellis vind ik overigens een prima leidende verdediger. Wiens contract ook maar tot midden dit jaar loopt. Ze zullen de optie tot verlengen met een jaar toch wel hebben gelicht?


  Maak melding

 19. Hallo met adrie jongens jongens het was weer niet om te schrijven maar gelukig nu wel kansjes gehad en niet tever achter ol de rest nog wel jammer dat decker moktahr herl lang gebleseert zijn!!! ik vindt menig een ego moet meer af spelen hoor loopt zich vast ook de keeper moet maar eens 60 uut trainen en een zand bak zo onzeker deed van de sar ook werdt een wereld keeper maar ik blijf gewoon gaan met klein zoon komende zater dag ewrf van de partij tegn az67


  Maak melding

Reageer