Echtpaar Menkveld-Vos 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Menkveld-Vos zijn zondag 28 augustus 60 jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer brengt het echtpaar woensdag 31 augustus een bezoek in hun woning aan de Haringvliet om hen persoonlijk te feliciteren.

Meneer Jan Willem Menkveld, roepnaam Wim, is geboren op 19 september 1925 in Groningen, Emmastraat 25. Mevrouw Petronella Menkveld-Vos, is geboren op 7 maart 1932 in Zwolle, Hoogstraat 48. Meneer en mevrouw Menkveld hebben vier kinderen, negen kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Meneer had eerst verkering met een nichtje van mevrouw. Dat heeft hij uitgemaakt en is naar Israël vertrokken. Mevrouw heeft toen haar kans gezien en is hem gaan schrijven, dat heeft uiteindelijk geleid tot een verkering. Mevrouw kreeg vervolgens TBC en moest voor lange periode in het sanatorium in Zandhove worden opgenomen. Dit heeft er toe geleid dat ze twee keer in ondertrouw zijn gegaan. Door het verblijf in Zandhove was er meer dan 1 jaar verstreken na de eerste ondertrouw. Vervolgens zijn ze op 28 augustus 1956 getrouwd in Zwolle.

Na hun trouwen hebben ze eerst bij  Oma Vos thuis gewoond, Hoogstraat 48,  en tijdens de zwangerschap van hun eerste zoon zijn ze in 1957 verhuisd naar de Groenestraat 5a. Daarna in 1960 naar de Beethovenlaan 15. Vervolgens naar de Frobergerstaat 102, Chopinstraat 60, Vondelkade 60, Jacob van Neckstraat 226.  Sinds 2011 wonen ze aan de  Haringvliet 2, aanleunwoning Zorgcentrum de Rivierenhof.
Mevrouw heeft na de huishoudschool gewerkt in Den Haag, huishouding Schippersinternaat Turfmarkt Zwolle Oppas voor de kinderen van Dr. Braat aan het van Nahuisplein in Zwolle Kassière in de Supermarkt Slurink aan de Melkmarkt in Zwolle.
 
Meneer heeft als bakker in Israël, Den Haag, Wezep en Nunspeet gewerkt. Vervolgens lange tijd als vertegenwoordiger bij Sigarenfabriek van der Sluis in Kampen. Aansluitend als vertegenwoordiger bij Opleidingsinstituut Scheidegger. Na zijn pensionering heeft hij vele vrijwilligers “banen” gehad, waaronder Medicijnen rondbrengen voor Apotheek, Intake gesprekken voor alarmeringscentrale AVH en de PCOB. Dit heeft hij tot zijn 88e gedaan.
Hobby’s van mevrouw zingen bij Christelijk koor de Roepstem. Voorzitter ( Presidente) van Vrouwenverenging Mamasa . Hierbij heeft ze haar moeder opgevolgd in de bewonersraad van Wooncentrum aan de Jacob van Neckstraat.
Meneer heeft vele jaren als bakker op zaterdagmorgen gewerkt in het Nederlands Bakkerij Museum het Warme Land in Hattem.  Doordeweeks takkenbossen maken voor de ouderwets gestookte houtoven. Bij voetbalvereniging CSV’28 is hij vele jaren actief geweest als kantinebeheerder en lid van het Seniorenconvent, waaronder het onderhoud van het Sportpark Het Hooge Laar en later Standshagen. Dat is hij tot zijn 88e jaar blijven doen. Ook heeft hij enige jaren het beheer over zalen centrum Lunette in Holtenbroek 1, (eind jaren 60 begin jaren 70) Op dit moment is hij nog actief in de  Cliëntenraad van de Rivierenhof.
De gezondheid van meneer en mevrouw Menkveld is nog redelijk.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer