Roeien van Kampen naar Urk

Zwolle – Sloeproeivereniging Hattem Roeit, met roeiers uit zowel Hattem als Zwolle, was zaterdag 27 augustus van de partij bij de gezamenlijke afsluiting van het zomerseizoen, De KURK-tocht; Kampen – Urk.

sloeproeien_urk.jpg 

Ruim 40 deelnemers van sloeproeiverenigingen Stad Kampen, De Mac (Harderwijk), Mare Australis (Emmeloord), Daventre Portu (Deventer), Urk en Hattem Roeit verzamelden zich zaterdag voor deze tocht van Kampen naar Urk. Het vakantieseizoen afsluiten met een recreatieve tocht is voor de regio inmiddels een traditie geworden, zo werd vorig zomer het vakantieseizoen roeiend afgesloten, met roeitocht van Deventer naar Kampen. Zaterdag werd door de deelnemers van deze KURK- tocht met 4 sloepen en een volgboot de IJssel afgezakt en het Ketelmeer overgestoken, een stevige tocht van 28km.

Bij prachtig weer werd er ’s morgens gestart in Kampen en was er onderweg bij een pauze ruimte om te zwemmen en wisselen van sloep.  Via het Ketelmeer werd uiteindelijk het IJsselmeer bereikt, waar op Urk genoten werd van de lunch. Een vloot van Botters bracht de roeiers vervolgens terug naar Kampen, waar de zomerse dag werd afgesloten met een barbecue.
 
Esther Donkers, een van de nieuwe roeisters van Hattem Roeit en deelnemer van de tocht zegt; “Echt genoten van een goed verzorgde zomerdag met een mooie roeitocht. En hoe mooi is om dan relaxt op een botter van de terugtocht te genieten en tevens op deze dag roeiers van andere verenigingen te ontmoeten.”
Met het einde van het vakantieseizoen staat ook de eerste wedstrijd al weer gepland. Zaterdag 3 september zal Hattem Roeit met 2 teams, een heren- en een damesteam, te zien zijn bij de Maasrace. De Maasrace is een sloeproeiwedstrijd van ca. 18km die tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam op de Maas wordt gevaren. 
 
Hattem Roeit
Sloeproeivereniging Hattem Roeit telt zo’n 60 leden uit zowel Hattem als Zwolle. Vanuit Hattem trainen zij met twee verschillende sloepen op de IJssel: de whaler d’Isela en de kuikensloep Voorganck. Wie zelf wel eens wil ervaren hoe stoer het is om met een roeisloep op de IJssel te varen tussen Zwolle en Hattem, opgeven kan via info@hattemroeit.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)