Introductieweek studenten van start gegaan

Zwolle – Maandag is de HBO Bruisweek, de introductieweek voor studerend Zwolle van start gegaan. Eerstejaars studenten van maar liefst 40 opleidingen van Windesheim, ArtEZ en de Katholieke Pabo volgen een modulair programma waarin de opleidingsintroductie en programmaonderdelen van studentenverenigingen verweven zitten. “Het was een uitdaging, maar we zijn bijzonder trots dat het gelukt is om samen met ruim vijftig partners 40 variaties op het programma mogelijk te maken”, aldus Buro Ruis coördinator Justin Daems. Woensdag 31 augustus start het programma van de MBO Bruisdag.

bruisweek.jpg

Foto: Jan Brink 

De eerste dag van de HBO Bruisweek kende een vloeiende start. De dag begon met de inschrijvingen op Windesheim, ArtEZ Conservatorium en Academie voor Art & Design en de Katholieke Pabo. Studenten begonnen vervolgens of aan hun opleidingsintroductie of aan Zwollopoly, het door Buro Ruis ontwikkelde programmaonderdeel waarbij studenten door middel van het uitvoeren van opdrachten hun weg vinden door de binnenstad. Een grootse HAKA-performance met drieduizend studenten, een ceremoniële dans van de Maori’s, zorgde voor een grootse aftrap op sportpark de Marslanden, welke voor de gelegenheid is omgetoverd tot een heuse Bruisweken camping.

Maandagavond start het avondfestival waarbij studenten keuze hebben uit diverse programmaonderdelen. Van het game-event Arcadium in de kleine zaal van Hedon tot het dynamische dansfeest Superstijl in de grote zaal van het poppodium. Van filmavond in Pathé tot het improvisatie cabaret van Op Sterk Water in Theater De Spiegel en van de lezing van blogger Leonie Ter Veld (gewoonwateenstudentjesavondseet.nl) tot de verenigingsfeesten in Het Vliegende Paard, Boreas en ZHTC. Het programma biedt werkelijk voor ieder wat wils. Dinsdag 30 augustus en woensdag 31 augustus staan daarnaast in het teken van een spectaculair programma op het veiligheidsplein van de Brandweer en een hartelijk welkom van PEC in hun stadion.
 
Bruisconcert
Dinsdag 30 augustus vindt op het Grote Kerkplein het jaarlijks terugkerende Bruisconcert plaats. Het Bruisconcert maakt weliswaar onderdeel uit van de algemene introductieweken voor studerend Zwolle, de Bruisweken, maar is vrij toegankelijk voor iedereen. Eerder werd al bekend gemaakt dat The Dirty Daddies en De Grote Karaoke Show, met beste coverband van de Benelux That’s What She Said zullen optreden. Memphis Maniacs, die in maart nog de grote zaal van Hedon uitverkocht, maakt het programma compleet. 

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Fijn dat ze de buurt ook even inlichten dat er hele week feest is

    Not!

    Helemaal geen problemen mee
    Maar had het graag even geweten van te voren.    Maak melding

Reageer