Doop nieuwe Zwolse dahlia ‘De Peperbus’

Zwolle – Op zaterdag 3 september stelt Dahliavereniging Rondom de Peperbus haar tuin aan de Leo Majorlaan in Zwolle open voor publiek. Geïnteresseerden kunnen op die dag van 10.00 tot 16.00 uur een kijkje komen nemen op de tuin.

dahlia_zwolle.jpg 

Vanwege het 60-jarige jubileum van de vereniging zijn er dit jaar extra activiteiten en zal de nieuwe dahliasoort ‘De Peperbus’ ten doop worden gehouden. Deze dag zijn er een kalebassenmarkt, rondleidingen over de tuin, dahlia’s te koop en kan men dahliaknollen bestellen. Tussen 13.30 en 15.00 uur kan men onder begeleiding bloemstukjes maken. Verder zijn er lekkere hapjes, drankjes en muziek. De open dag is een prima gelegenheid voor bezoekers om eens een kijkje te komen nemen op de tuinen waar de dahlia’s en andere zomerbloeiers momenteel in volle bloei staan.

Vereniging en lidmaatschap
De dahliavereniging heeft twee tuinen: een tuin aan de Leo Majorlaan en een tuin aan de Ruusbroecstraat. Alle leden telen dahlia’s op de eigen dahliabedden. Daarnaast zijn er dahliabedden van de vereniging. De bloemen van deze bedden worden gebruikt om mooie bloemstukken samen met bewoners van verzorgingstehuizen te maken. 
Hoewel de vereniging een groot aantal leden kent, zijn nieuwe leden van harte welkom! Ook hierover kunt u informatie krijgen op de open dag of kijk op de website van de vereniging www.dahliazwolle.nl

Artikel delen:

Reageer