Camera’s voor schoonmakers van Frion

Wethouder Gerard van Dooremolen overhandigt als vervanger van wijkwethouder Erik Dannenberg, tijdens het wijkplatform Berkum een digitale camera aan de bewoners van Frion Gehandicaptenzorg.

Al twee jaar lang houden 10 bewoners van de stichting Frion hun buurt vrij van zwerfafval. Wethouder Dannenberg heeft grote waardering voor deze bewoners: “Dit is een heel goed voorbeeld van Samen maken we stad, in dit geval Samen maken we de wijk. De bewoners van Frion leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in Berkum.”

Frion heeft de gemeente Zwolle gevraagd mee te denken over een zinvolle dagbesteding voor een aantal bewoners op vrijwillige basis. Het opruimen van zwerfafval is destijds gekozen, omdat het een buitenactiviteit is waarbij de bewoners in beweging zijn.

Twee jaar na de afspraak wil de gemeente Zwolle haar waardering uiten in de vorm van een cadeau. De gemeente Zwolle geeft graag gehoor aan hun wens om hun activiteiten op beeld vast te leggen en doet Frion een digitale camera cadeau.

Dannenberg: “Ik heb er voor gekozen deze camera aan de bewoners uit te reiken tijdens het wijkplatform. Frion is gevestigd in deze wijk. Zij maken deel uit van deze wijk en ik wil ze graag in het zonnetje zetten voor het vele zwerfafval dat ze in twee jaar hebben opgeruimd. Dat mag de hele wijk weten.”

Het wijkplatform Berkum vindt plaats op donderdag 15 november om 20.00 uur bij de Ichtuskerk, aan de Campherbeeklaan 69.

Artikel delen:

Reageer