Nominatie voor Nikon Theaterfotografie Prijs 2016

Zwolle – Fotograaf Erik Franssen uit Zwolle is met een fotoserie van Theater Gnaffel’s voorstelling Oma, mag ik mijn pop terug? genomineerd voor de Nikon Theaterfotografie Prijs 2016. De jury heeft uit ruim 200 inzendingen vijf fotoseries genomineerd voor de prijs. Maandagavond 5 september wordt tijdens het Nederlands Theater Festival de winnaar bekendgemaakt. 

gnaffel_-_oma_mag_ik_mijn_pop_terug_-_erik_franssen_-_internet_4.jpg 

De jury van de prijs heeft dit jaar vijf fotoseries van vier fotografen genomineerd voor de prijs. Naast Erik zijn Joris-Jan Bos, Fred Debrock en Kurt van der Elst (met 2 series) genomineerd. Eerder werd de prijs altijd uitgereikt voor één foto, maar de jury heeft nu besloten om de prijs uit te reiken aan de fotograaf van de beste serie theaterfoto’s van het seizoen. Een fotograaf maakt namelijk nooit maar één beeld van een voorstelling,maar altijd een serie. 

gnaffel_-_oma_mag_ik_mijn_pop_terug_-_erik_franssen_-_internet_5.jpg

 

De jury zegt over de genomineerde fotoserie van Erik het volgende: "Hoe langer je naar de foto’s kijkt, hoe meer je de acteurs vergeet en puur op de poppen focust. Indrukwekkend hoeveel emotie de poppen uitstralen." Bekijk op http://tf.nl/erikfranssen/ de genomineerde fotoserie.

Erik Franssen
Erik is fotograaf, vormgever en filmmaker. Zijn hart ligt in het theater. Bij Theater Gnaffel, waarmee hij met de serie foto’s van Oma, mag ik mijn pop terug? genomineerd is, is hij sinds enkele jaren actief en maakt de scènefoto’s en teasers van hun voorstellingen. Daarnaast is hij o.a. huisfotograaf en filmmaker bij Kameroperahuis uit Zwolle en De Kwekerij uit Tilburg. Erik is in 2004 aan de kunstacademie in Rotterdam afgestudeerd als docent beeldende kunst. Zijn passie voor de ambacht van de kunst bleef en is hij naast doceren begonnen als zzp’er en werkt als fotograaf, cineast en grafisch vormgever. Zes jaar doceerde hij het vak fotografie en film op het Deltion College. Ook was hij van 2010 tot 2015 huisfotograaf, vormgever en filmmaker bij The Young Ones. Hij richt zich op een breed pallet aan opdrachten en opdrachtgevers wat volgens eigen zeggen zijn creativiteit ten goede komt.

Theater Gnaffel
Theater Gnaffel maakt voorstellingen met levensechte poppen voor jong en oud. In de voorstellingen, in theaters, op scholen en bijzondere buitenlocaties worden kinderen en volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid.

Artikel delen:

Reageer