Fraterhuis presenteert Event Cinema 3D

Zwolle – Op donderdag 8 september om 20.00 uur is voor Zwolle exclusief in het Fraterhuis een speciale Event Cinema 3D te zien. De Australische singer-songwriter, dichter en schrijver Nick Cave introduceert zijn zestiende album op unieke wijze in de bioscoop. De film ‘One More Time With Feeling’ biedt fans de gelegenheid om als allereerste ter wereld het nieuwe album ‘Skeleton Tree’ te horen, een dag voordat deze officieel wordt uitgebracht.

Oorspronkelijk bedoeld als performance concept, evolueerde de film in iets veel significanter naarmate regisseur Andrew Dominik (‘The Assassination of Jesse James’) zich meer verdiepte in de tragische achtergrond waartegen het schrijf- en opnameproces van het album zich afspeelde. Door een optreden van de Bad Seeds, die het nieuwe album in zijn geheel spelen, zijn interviews en beelden verweven die worden begeleid door Cave’s vertellingen en geïmproviseerde bespiegelingen. Het resultaat is puur, kwetsbaar en rauw. Een oprechte ode aan een artiest die zijn weg probeert te vinden door de duisternis.

Event Cinema 3D
De voorstelling ‘One More Time with Feeling’ is op donderdag 8 september om 20.00 uur te zien in Filmtheater Fraterhuis. De film is voor Zwolle exclusief in het Fraterhuis als 3D-voorstelling te zien en in een sublieme beeldkwaliteit door de messcherpe 4K-projectie. Voor deze speciale Even Cinema 3D voorstelling gelden afwijkende prijzen. Vrienden van het Fraterhuis ontvangen korting. Bezoekers kunnen ook via de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa.
 
Filmtheater Fraterhuis
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:

Reageer