Dorien Graas nieuwe lector Jeugd bij Windesheim

Zwolle – Dorien Graas gaat vanaf 1 september aan de slag als lector Jeugd bij Windesheim. Graas is zelfstandig onderzoeker, publicist en adviseur jeugd- en gezinszorg en volgt bij Windesheim Jack de Swart op, die bij Saxion lector Social Work wordt.

Graas heeft ruime (onderzoeks)ervaring en deskundigheid als het gaat om de onderwerpen jeugdhulp, (passend) onderwijs en maatschappelijke vraagstukken. Deze heeft zij onder meer opgedaan als directeur van het Amsterdams Centrum voor Kinderstudies aan de Vrije Universiteit en als projectleider Commissie Begeleiding Kwetsbare Gezinnen bij de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling.

 

Publicaties
Als publicist heeft zij meerdere publicaties op haar naam staan. Zij is medeauteur van de boeken ‘De Wet op de jeugdzorg in de dagelijkse praktijk’ en ‘Ontzorgen en normaliseren. Naar een sterke eerstelijns jeugd- en gezinszorg’ en van artikelen als ‘Passend is dat onderwijs pas als het kind er beter van wordt’ in NRC en ‘Werken aan een veilig leef- en leerklimaat voor alle kinderen’.

Nieuwe naam, bredere scope
Met het vertrek van Graas’ voorganger Jack de Swart heeft het lectoraat Sturing in de jeugdzorg ook een andere naam gekregen: lectoraat Jeugd. Deze naam past beter bij de bredere scope, waarbij vooral de samenwerkingsrelaties van professionals met de cliënt alsook met andere professionals centraal staan. De focus ligt hierbij op de versterking van de relatie tussen onderwijs, (praktijkgericht) onderzoek en de instellingen voor jeugdhulp in de regio Zwolle.

Kennisinstelling
Windesheim werkt als kennisinstelling aan kwalitatief hoger onderwijs, onderzoek en ondernemen. Praktijkgericht onderzoek vindt plaats binnen vijf kenniscentra en wordt uitgevoerd door lectoren, associate lectoren, docentonderzoekers en studenten die werkzaam zijn voor één van de 28 lectoraten. Het onderzoek binnen Windesheim draagt bij aan de praktijk van morgen. Het is innovatief, toepasbaar en verhoogt de kwaliteit van het onderwijs. De lectoraten en de Centres of Expertise vormen een verbindende factor tussen het werkveld en Windesheim.

Artikel delen:

Reageer