Eerste Cultuurdag van schooljaar De Marshof

Zwolle – Vrijdag 2 september organiseert Cultuurschool De Marshof in Zwolle Zuid haar eerste Cultuurdag van dit schooljaar. In samenwerking met Niek van der Sprong – Culturele Producties en Novon gaan alle kinderen van De Marshof en de Florens Radewijnsschool (de grote op de fiets en de jongere met de bus) naar het Zwolse Stadfestival. De kinderen stappen op het Rode Torenplein in bootjes om naar de voorstelling te varen.

De kleuters gaan kijken naar ‘Er was weer Sneeuwwitje’, de middenbouw vaart met vier grote boten en kijkt ondertussen naar ‘Pekel en co’ van Theater Gnaffel en de oudste kinderen varen in acht fluisterbootjes waarin zij luisteren en kijken naar ‘Peer – 360 graden’ van De jonge Honden, gebaseerd op Ibsens Peer Gynt.

 

Cultuurschool De Marshof: De kunst van het leren!
Basisschool De Marshof is een Cultuurschool. Naast de gewone lessen zoals taal en rekenen, worden extra cultuurlessen gegeven: tekenen, schilderen, muziek en kunstvormen uit de hele wereld. De Marshof werkt hiervoor samen met culturele partners, zoals Song & Dance, De Stadkamer en een breed aanbod voor individuele muzieklessen in de school. Daarnaast organiseert De Marshof maandelijks een Cultuurdag. Alle gewone lessen worden dan verruilt voor cultuurlessen. De Cultuurdagen worden thematisch ingericht en staan bol van workshops en activiteiten.

Artikel delen:

Reageer