Gratis kaarten voor Fraterhuisfilm ‘Selma’

Zwolle – Het Fraterhuis organiseert in samenwerking met de Gemeente Zwolle een unieke filmervaring in de historische binnenstad van Zwolle. Tegen het imposante decor van de Grote Kerk is op zaterdag 10 september, de dag van de Democratie, om 20.00 uur de bijzondere film ‘Selma’ te zien. Het aangrijpende verhaal van Martin Luther King die een historische strijd aanging om stemrecht te garanderen voor alle mensen in Amerika.

Dag van de Democratie
Zaterdag 10 september is door de VN uitgeroepen tot internationale Dag van de Democratie. Op tal van locaties in het hele land bieden gemeenten, politieke partijen en provincies daarom een mooi programma, waarmee ze de inwoners betrekken bij de lokale politiek. Filmtheater Fraterhuis sluit hierbij aan met de vertoning van de film ‘Selma’, die dankzij de bijdrage van de gemeente Zwolle gratis te bezoeken is. De gratis kaarten zijn verkrijgbaar via Filmtheater Fraterhuis. De voorstelling vindt om 20.00 uur plaats in het historische decor van het hoogkoor van de Grote Kerk in Zwolle.

Selma
Dominee Martin Luther King (1929-1968) werd in 1963 beroemd met zijn historische ‘I have a dream’- toespraak. In 1965, ruim een eeuw na de Amerikaanse Burgeroorlog, barsten in de staat Alabama protesten los. De Afro-Amerikaanse bevolking eist stemrecht voor minderheden. De spanningen lopen hoog op na de dood van een Afro-Amerikaan. Onder leiding van Martin Luther King (David Oyelowo) ontstaat één van de grootste protestmarsen ooit. Een paar maanden later introduceert president Johnson een nieuwe wet, waarin gelijkheid van stemrecht wordt vastgelegd. ‘Selma’ is een indrukwekkend verhaal over een strijd die leidde tot één van de grootste overwinningen in de Amerikaanse geschiedenis. In 2015 was het precies 50 jaar geleden dat de wet werd ingevoerd.

Pop-up cinema
Het Fraterhuis organiseert ieder jaar een aantal films op locaties buiten het filmtheater: voorstellingen van topfilms op prachtlocaties in en rondom de Zwolse binnenstad. De Grote Kerk is op zaterdagavond 10 september geopend vanaf 19.30 uur. De gratis kaarten zijn verkrijgbaar via Filmtheater Fraterhuis (online of aan de kassabalie), en stoelen en dekens zijn aanwezig. Na aanvang van de voorstelling geen toegang, leeg gebleven plaatsen worden “last minute” vergeven.

Filmtheater Fraterhuis
Met 80.000 bezoekers per jaar, twee 4K filmzalen en een verrassende programmering, is Filmtheater Fraterhuis een cultureel A-merk in de wijde regio Zwolle. Het behoort tot de filmtheaters waar regelmatig premières en bijzondere voorstellingen te zien zijn. Daarnaast is er de Fraterhuis Academie; het onderwijsinstituut van het Fraterhuis met iedere maand lezingen en cursussen over film. Ook is Filmtheater Fraterhuis betrokken bij landelijke en regionale culturele evenementen.

Artikel delen:

Reageer