CDA Kamerleden bezoeken MOES in Zwolle

Het Zwolse bouwbedrijf MOES krijgt aanstaande vrijdag bezoek van zes Tweede Kamerleden van het CDA.

In het kader van de jaarlijkse CDA-bedrijvendag bezoeken de Kamerleden diverse (familie-)bedrijven die een toonbeeld van stabiliteit en innovatie zijn. Voor MOES is gekozen omdat het bedrijf al sinds 1932 bestaat, en het één van de weinige bedrijven is waarvan de werknemers de aandelen bezitten.

Tijdens het werkbezoek gaat de aandacht vooral uit naar het personeelstekort in de bouw, dat in het bijzonder in Oost-Nederland problematisch is. Het bedrijf MOES besteedt via het ‘loopbaantraject bouw’ veel aandacht aan oudere werknemers, en wordt met deze aanpak landelijk als één van de voorbeeldbedrijven gezien.
 
Tijdens het werkbezoek zal de directie van MOES ingaan op de wijze waarop het bedrijf de personeelstekorten het hoofd probeert te bieden en ook oudere werknemers aan zich bindt. Ook zijn vertegenwoordigers aanwezig van het landelijke bureau ‘Loopbaantraject bouw en infra’, evenals vertegenwoordigers van vakbonden.
 
De volgende CDA-Kamerleden zijn aanwezig: Jan-Jacob van Dijk, Rikus Jager, Bas-Jan van Bochove, Eddy Bilder, Ans Willemse en Eddy van Hijum. Ook de fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Zwolle, Alida Kastelein, zal aan het werkbezoek deelnemen.

Artikel delen:

Reageer