Koninklijke onderscheiding voor H.W. van Gijssel

Woensdagavond reikte burgemeester Henk Jan Meijer in de Schepenzaal van het stadhuis in Zwolle, de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uit aan de heer H.W. van Gijssel.

De heer Van Gijssel heeft grote verdiensten als vrijwilliger voor de brandweer Zwolle. Woensdag nam hij afscheid tijdens de jaarlijkse huldigingsplechtigheid van Brandweer Zwolle.

Brandweer Zwolle is uniek door haar relatief grote aantal vrijwillige brandweerlieden:

40 beroepskrachten tegen circa 120 vrijwilligers voor een stad van 115.000 inwoners.

Een mooi voorbeeld van zo’n verdienstelijke vrijwillige brandweerman met een uitstekende en lange staat van dienst is de heer H.W. van Gijssel. Bevlogen en met hart en ziel verknocht aan de brandweerorganisatie heeft hij er gedurende 24 jaar ‘carrière’ gemaakt: van aspirant brandwacht (1988-1989) tot brandwacht 2e klasse (1989-1991), brandwacht 1e klasse (1991-1994) en hoofdbrandwacht (1994-november 2007).

Ook in zijn werk bij Scania Production Zwolle BV getuigt de heer Van Gijssel van een grote liefde voor het brandweervak. Er is zelfs sprake van kruisbestuiving.

Zo ondersteunt zijn kennis van veiligheid, gezondheid, welzijn en milieu opgedaan bij Scania hem in zijn functie bij de vrijwillige brandweer en omgekeerd ondersteunt zijn ervaring bij de brandweer hem in zijn kijk op welzijn en veiligheid binnen Scania.

Bijzonder is dat hij naast zijn betaalde functie als testchauffeur de meeste van de nevenfuncties binnen het bedrijf in zijn eigen tijd en onbezoldigd oppakt. Zo heeft hij zich kandidaat gesteld voor onder andere de Ondernemingsraad, de Commissie Veiligheid Gezondheid welzijn Milieu (VGWM), het Sociaal Fonds en de Bedrijfshulpverlening, om maar een paar van de overige functies te noemen. Na als ploegleider actief te zijn geweest bij de Bedrijfshulpverlening (BHV), bekwaamt hij zich nu als coördinator BHV.

Op grond van zijn langdurige vrijwillige inzet voor de brandweer en zijn maatschappelijke betrokkenheid werd hij onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer