Stadsfestival Zwolle van start gegaan

Zwolle – Vrijdag is de vijfde editie van Stadsfestival Zwolle van start gegaan. Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september 2016 is er in en rond het water van de Zwolse stadsgrachten van alles te doen. Cultureel festivalhart is het Rodetorenplein.

stadsfestival-1.jpg 

Het Stadsfestival is een meerdaags festival vol muziek, dans en theater, dat zich afspeelt op en rond de stadsgrachten van Zwolle. Het programma wordt verdeeld in drie categorieën: ‘Op het Water’ maken bezoekers gebruik van bootjes om één van de verschillende vaarroutes te volgen en ‘Langs de Kade’ kunnen voorstellingen te voet worden bezocht. Nieuw dit jaar is ‘Tussen Wal en Schip’, bij deze voorstellingen kunnen de bezoekers zich door een vaartaxi naar de locatie laten brengen of zij kunnen hier op eigen gelegenheid naar toe gaan. Zaterdagavond is het jaarlijkse Thorbeckegracht concert: ‘Musicals in Concert’! Dit jaar beloofd het een spetterende zaterdagavond te worden met arrangementen uit bekende musicals waaronder The Lion King, The Bodyguard, en Ramses. ‘Musicals in Concert’ is een uniek samenwerkingsverband tussen Song & Dance en het Stadsfestival, met onder andere Berget Lewis, René van Kooten, William Spaaij en Cindy Bell. Daarnaast geeft de cast van Song & Dance het concert kleur met prachtige zang en dans. 

stadsfestival-9.jpg

Kameroperahuis in de kelder van De Spiegel met de primeur van Bake That Awesome Pie

stadsfestival-5.jpg  

Karel J. Schepers

stadsfestival-2.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Er zijn kaarten beschikbaar van o.a. Kameroperahuis, The Young Ones, De Jonge Honden, Boer & Buys en André Manuel & Geert Hautekiet. Voor de jonge theaterliefhebbers is er ook genoeg te beleven met Meneer Monster, Gnaffel, De Zingende Zeemeerminnen en Theatergroep Witte Raaf.
 
Het Rodetorenplein is het festivalhart; op deze locatie vindt de kaartverkoop plaats, is informatie te verkrijgen en dient als vertrekpunt voor de bootjes die u meenemen op ontdekkingstocht langs de grachten. Kom een hapje eten in het nieuwe Festivalrestaurant La Cantina of plof neer op één van de terrasjes. Geniet van 2 tot 4 september van straattheater, gratis kinderactiviteiten en concerten op het Rodetorenplein!
 
U kunt op www.stadsfestival.nl kaarten voor zowel de vaarroutes als de locatievoorstellingen kopen. Tijdens het festival zijn kaarten te koop bij de kassa’s in het Festivalhart; het Rodetorenplein.
 
stadsfestival-3.jpg
 
stadsfestival-10.jpg
 
stadsfestival-8.jpg 
 
stadsfestival-7.jpg
 
stadsfestival-13.jpg
 
stadsfestival-4.jpg 
 
stadsfestival-14.jpg
 
stadsfestival-15.jpg 
 
stadsfestival-6.jpg 
 
 
Artikel delen:
Reacties 5
  1. Na alle klachten en rechtszaken over evenementen in Zwolle waar zogenaamd geluidsoverlast van is heb ik nog niks gelezen van “Herrie uit de stad”.
    Als je dan overal tegen aanschopt, moet alle Herrie uit de stad, dus dit evenement ook!


    Maak melding

  2. eigenlijk lees ik bijna nooit iets van HUDS, maar vooral over HUDS.
    Zo ook hier weer. Is dat nou HOHUDS? (Herrie Over Herrie Uit De Stad)


    Maak melding

Reageer