Straatmarkt ontstaan door ongeluk groot succes

Zwolle – Zaterdag was het weer een mooie dag, en in de Johan de Wittstraat in Dieze-Oost kwam dat perfect uit. Daar werd voor alweer het dertiende jaar de jaarlijkse straatmarkt gehouden, met dit jaar maar liefst 35 kramen, een record.

naamloos-0003-bordermaker.jpg 

Deze markt, bestaande uit enkel particuliere verkoop ontstond ooit door een ongeluk. Inmiddels 14 jaar geleden groeven twee buren de oude beerput op, waarop vroeger de afvoer van de woningen was aangesloten. Echter werd er per ongeluk een gasleiding geraakt tijdens deze graafwerkzaamheden. Dit veroorzaakte natuurlijk lichte paniek bij de twee spittende buren. Politie en brandweer waren al snel ter plaatsen en de straat werd afgesloten. Met zoveel kabaal en zwaailichten in de straat, was het niet verwonderlijk dat alle bewoners zich op straat verzamelden.

naamloos-0004-bordermaker.jpg 

naamloos-0015-bordermaker.jpg

naamloos-0018-bordermaker.jpg 

naamloos-0020-bordermaker_1.jpg

naamloos-0031-bordermaker.jpg

 
De spontane bijeenkomst was dusdanig gezellig, dat er al gauw besloten werd om een straatfeest te organiseren. Het gravende duo nam daarbij direct de organisatie op zich, en zo ontstond de straatmarkt, met daarbij voor de bewoners ’s avonds een gezellig avondfeest. Dit alles was direct zo’n succes, dat er al gauw een traditie ontstond.

“Dit jaar is helaas één van de twee gravende buren op veel te jonge leeftijd van ons heen gegaan. We missen hem ook zeker vandaag enorm, en staan vandaag geregeld even stil om in vreugde toch even aan hem te denken. En vanavond zullen we zeker het glas nog op hem heffen.”

Inmiddels is de straatmarkt in de Johan de Wittstraat een begrip in Zwolle en omstreken. Dit jaar zijn er zelfs deelnemers uit de Flevopolder en Tilburg. Het blijft echter een straatmarkt zonder handelaren, zodat het een laagdrempelige en vriendelijke markt blijft waar van alles en nog wat te vinden is.

Ook volgend jaar zal op de eerste zaterdag van September weer de jaarlijkse straatmarkt er zijn.

 
 
Artikel delen:

Reageer