Berkum tikt Vroomshoopse Boys weg

Zwolle – Berkum heeft de openingswedstrijd bij Vroomshoopse Boys met 1-3 gewonnen. De Zwollenaren domineerden vanaf de aftrap, creëerden veel en gaven, afgezien van een onnodige tegengoal diep in de tweede helft, achterin nauwelijks iets weg. "We waren op alle fronten beter," stelde Berkum-coach Arno Hoekstra vast. "Na rust zakte het tempo wat, maar zelfs toen kregen we nog drie of vier kansen en kon Vroomshoopse Boys weinig gevaar stichten. Alles bij elkaar een mooie start."

Berkum nam direct het heft in handen al duurde het even voordat de eerste echte kansen werden gecreëerd. Na krap een kwartier kregen Mehran Ali Pour Asli en Chris van der Meulen een mogelijkheid, maar zij slaagden er beiden niet in om keeper Tim Sickman van de thuisclub te passeren. Even later stond de Vroomshoopse sluitpost opnieuw in de weg, maar na krap een half uur moest hij (nota bene door zijn eigen ploeg) toch capituleren. Een vrije trap van Chris van der Meulen draaide vanaf een meter of 20 het strafschopgebied van Vroomshoopse Boys binnen, waar verdediger Robert Veld zijn doelman met een kopbal in eigen doel verraste: 0-1.

Na dat cadeautje nam Berkum de gastheer een poosje ongenadig over de knie. Eerst werd Johnsen Bacuna door Marc van der Meulen over rechts op pad gestuurd. De Zwolse vleugelspits draaide zijn tegenstander met een mooie actie helemaal dol en produceerde een uitstekende voorzet, die door Ali Pour Asli al even fraai in het dak van het doel werd geknald: 0-2. Nadat doelman Sickman nog een keer goed had ingegrepen werd de wedstrijd kort voor rust eigenlijk al beslist. De goed spelende back Dennis Horstman lanceerde Chris van der Meulen over links en diens voorzet op zijn vrij voor het doel staande broer Marc betekende de 0-3.

Na de hervatting zakte het tempo maar ook toen kwam Vroomshoopse Boys er maar weinig aan te pas. Keeper Sickman stond een paar keer goed in de weg bij situaties waarbij Berkum de voorsprong uit had kunnen (en moeten) breiden, maar krap een kwartier voor het slot viel de goal aan de andere kant. Een Vroomshoopse aanval belandde bij Ton Kunst, die bij de eerste gevaarlijke actie van de thuisclub met een afstandsschot de 1-3 op het scorebord bracht. Protesten van Berkum-zijde dat er aan dat doelpunt een overtreding op Berkum-verdediger Jasper Bremmer vooraf was gegaan werden weggewuifd door scheidsrechter Vos.

Tegen het slot kwam de de thuisclub nog een paar keer goed weg, mede door doelman Sickman, maar de laatste minuten moest Vroomshoopse Boys met 10 man uitspelen. Verdediger Rutger Schrijver schoffelde Berkum-spits Ricardo Kuijer onderuit, kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart van de middag en kon dus voortijdig naar de kleedkamer. Volgende week volgt voor Berkum de thuiswedstrijd tegen KHC. Die tegenstander, die vandaag een sterke prestatie leverde door Nunspeet met 3-2 te verslaan, heeft het Berkum in het verleden meer dan eens bijzonder moeilijk gemaakt dus de Zwollenaren kunnen hun mouwen alvast opstropen!

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Linker vleugelverdediger Razi Kanseyo stopt per direct bij vv Berkum

  Linker vleugelverdediger Razi Kanseyo heeft besloten per direct te stoppen met voetballen bij Berkum. Hij zal dit seizoen dan ook geen deel meer uitmaken van de hoofdselectie van onze vereniging.

  Razi heeft 2 seizoenen bij Berkum gespeeld en was daar vanaf het begin vaste krachten in het eerste elftal. Hij heeft laten zien dat hij een sterke linker vleugelverdediger is met goede opbouwende kwaliteiten en een geweldige inzet.  Maak melding

 2. Het rommelt al een tijdje bij de Vv Berkum.
  Vaste waarden en vrijwillegers lopen massaal de deur uit.
  En het bestuur doet net of er niks aan de hand is en gaat vrolijk verder.  Maak melding

Reacties zijn gesloten.