Stadsfestival Zwolle treft goed weer

Zwolle – Stadsfestival Zwolle treft goed weer. Zaterdag konden liefhebbers van cultuur en theater hun hart op in en rond de Zwolse stadsgrachten. Het weer van de derde en laatste dag van het cultuurevenement ziet er somber uit. Zondag wordt regen voorspeld.

stadsfestival_2-5.jpg 

Weblog Zwolle bezocht de Zwolse inbreng van Theater Gnaffel en De Makkers, en liet zich verrassen door theater aan de Badhuiswal en de bijzondere locatie in de moestuin van Wijkboerderij De Klooienberg. De Zwolse theatergroep Gnaffel presenteert aan de Pletterstraat de voorstelling Pekel & Co. Iemand heeft het meisje Vlinder uit de Thorbeckegracht gered. Wanneer ze bijkomt, wordt ze aangesproken door Pekel, een pop met rood haar, een aardappelneus en puntoren. Vlinder wordt geraakt door het brutale ventje en de vijf andere poppen, die in een grote poppenkast blijken te wonen. Pekel & Co. halen haar over om mee op reis te gaan langs verschillende jaarmarkten in het land. Naarmate de liefde voor de poppen groeit, wordt haar afkeer voor hem steeds groter. Daarom besluit Vlinder op een dag, met pijn in het hart, de familie Pekel & Co. te verlaten. Of….?

stadsfestival_2-7.jpg

stadsfestival_2-15.jpg

stadsfestival_2-25.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

stadsfestival_2-1.jpg

stadsfestival_2-2.jpg

stadsfestival_2-4.jpg 

TG Boer & Buys spelen aan de Badhuiswal Rendez-vous. Dat is een humoristische voorstelling voor (jong)volwassenen. Toneelgroep Boer&Buys nodigt je uit voor de eerste date van Maurits en Hannah. Hij is acteur, zij yogadocent; beiden klaar om het verleden te laten rusten en zichzelf te herontdekken. Of spelen ze een spelletje met elkaar? ‘… Ben je een beetje lenig? Je ziet eruit alsof je lenig zou kunnen zijn…’ 

stadsfestival_2-8.jpg

stadsfestival_2-10.jpg

stadsfestival_2-9.jpg

stadsfestival_2-11.jpg 

Theater de Makkers zijn twee jonge bevlogen theatermakers met een nieuwsgierigheid naar de verhalen achter de mens. Met hun gele caravan hebben zij in de binnenstad van Zwolle een plek gecreëerd om daar mensen te ontmoeten en hun verhalen te horen. Theater de Makkers neemt je in ‘Kunnen we even praten?’ op theatrale wijze mee in hun sociale experiment en hun zoektocht. Echt contact maken, een echt gesprek voeren. Hoe moet dat eigenlijk? Ga je mee ontmoeten? 

stadsfestival_2-12.jpg

stadsfestival_2-13.jpg

stadsfestival_2-14.jpg

stadsfestival_2-16.jpg 

How Much is Enough? is een afwisselende voorstelling met inhoud en humor. Twee mensen hebben hun leven radicaal omgegooid en zijn in een stadsmoestuin gaan wonen. Als slachtoffer van de consumptiemaatschappij willen ze helemaal terug naar de natuur, midden in de stad. Maar kunnen ze nog wel terug? Is het niet oersaai zonder Netflix en stervenskoud zonder terrasverwarmer? En wie is toch die zwijgende tuinman? 

stadsfestival_2-17.jpg

stadsfestival_2-18.jpg

stadsfestival_2-19.jpg

stadsfestival_2-20.jpg

stadsfestival_2-21.jpg

stadsfestival_2-22.jpg

stadsfestival_2-23.jpg

stadsfestival_2-26.jpg  

stadsfestival_2-24.jpg

Er zijn kaarten beschikbaar van o.a. Kameroperahuis, The Young Ones, De Jonge Honden, Boer & Buys en André Manuel & Geert Hautekiet. Voor de jonge theaterliefhebbers is er ook genoeg te beleven met Meneer Monster, Gnaffel, De Zingende Zeemeerminnen en Theatergroep Witte Raaf.

Het Rodetorenplein is het festivalhart; op deze locatie vindt de kaartverkoop plaats, is informatie te verkrijgen en dient als vertrekpunt voor de bootjes die u meenemen op ontdekkingstocht langs de grachten. Kom een hapje eten in het nieuwe Festivalrestaurant La Cantina of plof neer op één van de terrasjes. Geniet van 2 tot 4 september van straattheater, gratis kinderactiviteiten en concerten op het Rodetorenplein! U kunt op www.stadsfestival.nl kaarten voor zowel de vaarroutes als de locatievoorstellingen kopen. Tijdens het festival zijn kaarten te koop bij de kassa’s in het Festivalhart; het Rodetorenplein.

Artikel delen:

Reageer