Nationale toppers naar NK paratriatlon Zwolle

Zwolle – De Milligerplas is dit jaar het decor van het Nederlands Kampioenschap Paratriatlon. Inmiddels staan tientallen atleten en teams ingeschreven waaronder Joleen Hakker, die momenteel nog in Rio de Janeiro verblijft voor de Paralympische Spelen. Ook oud-rolstoeltennisster Esther Vergeer staat aan de start op 24 september. Naast de paraserie zijn er, net als voorgaande jaren, ook weer series over de 1/8ste en 1/4e afstand. Op beide afstanden is de deelnemerslimiet bereikt. Inschrijven voor de trio’s is nog wel mogelijk.

paratriathlon.jpg

In totaal zullen zo’n 500 atleten meedoen aan de zesde editie van Triatlon Zwolle, zowel beginnende als ervaren triatleten. Voor de kwart afstand bij de heren hebben onder andere de nummers 1 en 2 van vorig jaar, Stefan Overmars en Martijn Paalman zich weer ingeschreven. Bij de dames doet de winnares van 2015, Elianne Huitema, ook weer mee. Op de 1/8ste afstand kunnen Zwollenaren Klaas Jan Arkema en Wilbert Broekhuizen en bij de dames Saskia Bekhuis en Marije Dankelman tot de kanshebbers op de overwinning gerekend worden. Al met al wordt er veel spektakel en een spannende strijd verwacht aan de Milligerplas.

Programma
De eerste series gaan om 10:00 uur van start, met deelnemers aan de kwart afstand. Om 12:00 gaan de paraseries van start. Vanaf 13:15 klinkt het startschot voor de 1/8ste afstand. Rond 16:00 uur worden de laatste atleten over de finish verwacht. De hele dag is er van alles te doen rondom het strandhuis van de Milligerplas. Publiek is uiteraard van harte welkom om dit spektakel mee te maken en de deelnemers aan te moedigen.
 
Parcours en wisselzone
Het parcours van de triatlon is dit jaar iets aangepast. De start is net als voorgaande jaren bij het strandhuis aan de Milligerplas, maar de deelnemers komen nu uit het water in het haventje aan de Waterlelie. De wisselzone ligt aan de Werkerlaan. Daar starten de deelnemers met het fiets- en looponderdeel. Het fietsparcours gaat via de Werkerlaan richting Ruimzichtweg en Hasselterdijk. Het loopparcours gaat van het pad rond de Milligerplas naar de Milligerlaan en via de Stadshagenallee weer richting het strandhuis, waar ook de finish ligt. Het parcours wordt op de dag zoveel mogelijk verkeersvrij gemaakt.
 
Vrijwilligers
De organisatie van triatlon Zwolle is uiteraard volop in voorbereiding om opnieuw alles in goede banen te leiden. Daarbij zijn vrijwilligers onmisbaar. Er wordt nog druk gezocht naar vrijwilligers om te helpen als parcourswacht, bij de wisselzone of bij het op- en afbouwen. Alle hulp is welkom. Aanmelden als vrijwilliger kan door een e-mail te sturen naar vrijwilligers@ triathlonzwolle.nl
Artikel delen:

Reageer