Vuurvogel Jeugdorkest van start

Zwolle – Aankomende dinsdag 6 september zal Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel weer beginnen met de wekelijkse repetities, net als de Jonge Vuurvogel. Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel – de winnaar van de Talentprijs Overijssel – maakte onlangs diepe indruk bij het Koningshuis tijdens de optredens in het kader van Koningsdag en het Koningsconcert. Voor het jeugdorkest is de bezetting met 94 musici zo goed als rond, maar is er nog wel een enkele vacature voor hobo, fagot en hoorn.

Er staat een bijzonder mooi orkestseizoen te wachten met het eerste concert op 6 november, samen met het Twents Jeugdsymfonieorkest in Hardenberg. In de zomer van 2017 zal het orkest een concerttournee maken naar Praag. De Jonge Vuurvogel telt bij aanvang 51 leden in de leeftijd van 8 tot 14 jaar maar voor enthousiaste jonge musici is er altijd plaats. De jongste loot met de allerjongste strijkers, Vuurvogel OpStreek, zal wederom in projectvorm 10 keer repeteren met een slotconcert op het jaarlijkse familieconcert op 27 november in het Landstede Sportcentrum.

De repetities van Vuurvogel OpStreek staan onder leiding van Lies van Vledder en Esther de Boer en beginnen eind september op de zaterdagmiddag. De Jonge Vuurvogel repeteert elke dinsdag van 17 tot 18 uur en Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel begint daarna om 18.45 uur met de repetities in het Meander College in Zwolle.
Meer informatie op www.vuurvogeljeugdorkest.nl
Artikel delen:

Reageer