Echtpaar Van Halem-Stigter 60 jaar getrouwd

Zwolle – De heer en mevrouw Van Halem-Stigter zijn deze zondag 60-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar zondagmorgen een bezoek om hen persoonlijk te feliciteren. Het stel kreeg een keramieken vaas van de Zwolse kunstenaar Jan Kamphuis cadeau.

De heer Adrianus Cornelis van Halem is op 2 mei 1932 geboren in Rotterdam, opleiding 5 jaar HBS. Hij is op 4 september 1956 in Rotterdam getrouwd met Franciska Stigter, geboren op 23 mei 1936 in Rotterdam, opleiding 4 jaar MMS. Frances was een vriendin van de zus van meneer. Zij ontmoetten elkaar weer en trouwden tijdens de zes maanden van het verlof van meneer uit Azië, waar hij te werk was gesteld. Het huwelijk werd gesloten in de Aelbrechtskolk kerk, de oude Pelgrimskerk in Rotterdam-Delfshaven. Het echtpaar heeft twee kinderen: Pieter getrouwd met de Duitse Irmhild, heeft een zoon en dochter. Annelies getrouwd met de Zwitser Einar, heeft ook een zoon en een dochter. Meneer en mevrouw Halem woonden in Singapore, Penang, Hong Kong, Krimpen a/d IJssel, Pforzheim en Zwolle.

Het beroep van meneer was zakenman, import resp. groothandel. Mevrouw was directiesecretaresse bij Heineken en was ook ground-stewardess KLM in Singapore.
Hobby’s: reizen, beperkt ook golf, tennis en zwemmen.
Het vele reizen werd aangespoord omdat zoon Pieter in Amerika voor zijn MBA studeerde en dochter Annelies als zendelinge in China werkte. Later als docente besmettelijke ziektes in Nepal, Papua NieuwGuinea, Nieuw Zeeland, Heidelberg, Singapore. Zij promoveerde o.a. aan de UVA Amsterdam. Schoonzoon is Prof. Neurlogie, schoondochter drs. Economie.
De gezondheid van meneer Van Halem is goed, mevrouw lijdt echter recent onder de Alzheimerziekte. Sinds het pensioen van meneer in 1994 was en is de hoofdinteresse van het echtpaar hun stichting Hermon Living Water MInistries, nu: Hoop voor Dalits in India met kindertehuizen, medische zorg, scholen en evangalisatie.
De heer en mevrouw Van Halem zijn in 2009, onder andere voor hun werk in India, Koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Artikel delen:

Reageer