RIAGG Zwolle start cursus over ‘verlies’

De sector preventie RIAGG Zwolle organiseert de cursus ‘Verlies … en dan verder’. De cursus is bestemd voor mannen en vrouwen vanaf 55 jaar die langer dan 1 jaar geleden hun partner verloren hebben.

Het overlijden van de partner is een ingrijpende gebeurtenis. Ook na langere tijd kan het nog moeilijk zijn om het verlies te aanvaarden en de draai weer te vinden. De cursus biedt de mogelijkheid om in zes bijeenkomsten met leeftijdsgenoten in dezelfde situatie te werken aan een nieuw perspectief.

In de cursus komen onderwerpen aan de orde als; het verwerken van het verlies van de partner, het opnieuw vorm geven aan het dagelijks leven, het contact met vrienden, familie en/of kinderen en het ouder worden, het ‘nieuwe’ leven als alleenstaande en de nieuwe mogelijkheden om het leven zin te geven.

Aan deelname gaat een kennismakingsgesprek vooraf. Alle deelnemers aan de cursus krijgen een cursusmap. De cursus kost € 35,- en gaat op donderdag 13 december van start van 14.00 uur tot 16.00 uur en telt 6 bijeenkomsten. Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met RIAGG Zwolle; sector preventie, telefoon 038-4269522.

Artikel delen:

Reageer