Strijd bij zware Maasrace

Zwolle – Sloeproeivereniging Hattem Roeit, met roeiers uit zowel Hattem als Zwolle, had zaterdag 3 september een ware onderlinge race tussen herenteam Voorgank en Dames IJsselkr8 tijdens de Maasrace in Rotterdam.

sloeproeien.jpg 

Foto: De start van de race vlak voor de Erasmusbrug op de Maas

De Maasrace was een sloeproeiwedstrijd van ca. 18km die tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam op de Maas werd gevaren. De massastart met ca. 40 deelnemers op de onrustige Maas beloofde op voorhand al een ware strijd. En dat werd het, zowel met de golven op de Maas als tussen de teams van Hattem Roeit onderling. Het drukke vaarwater en de wind zorgden ervoor dat het ondanks het mooie weer flink buffelen was op de Maas. Ondanks de massastart werd het al snel stuivertje wisselen tussen twee teams van de vereniging; Dames IJsselkr8, roeiend in d’Isela en Team Heren Voorganck, roeiend in de Voorganck. De strijd bleef tot vlak voor de finish, waarbij de Voorganck uiteindelijk net sneller was.

Ondanks dat Dames IJsselkr8 het zwaar had op de golven leverde het hen een tweede plaats op in hun klasse. Team Voorganck eindigde weliswaar in de staart van hun klasse, maar met 2 nieuwe roeiers in het team, is stuurvrouw Marilene Spaargaren-Franssen zeer tevreden over de prestatie die door het team is neergezet. “Het team heeft echt genoten van het weer, de omgeving en vooral de spannende onderlinge strijd tussen de teams van Hattem Roeit”.
 
Zwartewaterrace
Zaterdag 10 september komt Dames IJsselkr8 wederom in actie, dit keer bij de Zwartewaterrace te Zwartsluis. De 17e editie van deze race wordt dit jaar tegelijk georganiseerd met de Zwartsluiziger zaterdag. De race van 15 kilometer over het rustigere bevaren en kalmere vaarwater van het Zwarte Water, lijkt voor Dames IJsselkr8 dan ook een heel ander soort race te gaan worden.

 
Hattem Roeit
Sloeproeivereniging Hattem Roeit telt zo’n 60 leden uit zowel Hattem als Zwolle. Vanuit Hattem trainen zij met twee verschillende sloepen op de IJssel: de whaler d’Isela en de kuikensloep Voorganck. Wie zelf wel eens wil ervaren hoe stoer het is om met een roeisloep op de IJssel te varen tussen Zwolle en Hattem, opgeven kan via info@hattemroeit.nl. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)