Inspiratiebijeenkomst Tuinieren en biodiversiteit

Zwolle – Een mooie gevarieerde natuur in de stad. Groene buurtinitiatieven zoals tuinen kunnen daar veel aan bijdragen. De Groene Loper Zwolle organiseert in samenwerking met de Milieuraad Zwolle op woensdagavond 14 september 2016 vanaf 19.00 uur een bijeenkomst in en om de Schellerhoeve voor de Zwolse “groene” buurtinitiatieven en andere belangstellenden. Thema: tuinieren en biodiversiteit. Deelname is gratis.

groene_loper_logo.jpg 

Op verschillende manieren kunnen buurtinitiatieven biodiversiteit toepassen in hun omgeving. Hoe? dat wordt duidelijk gemaakt door middel van inleidende (korte) pitches door mensen die veel van het betreffende onderwerp weten. Vervolgens kunnen deelnemers aan de tafels meer informatie krijgen over de specifieke onderwerpen en hoe je nog meer biodiversiteit kunt toepassen binnen je groene buurtinitiatief.

Over  welke onderwerpen hebben we het? 
·         Tuinvogels
         Insectenhotel
·         (Honing)bijen
·         Tuinplanten
·         Bodemleven
·         Zoogdieren / vleermuizen
·         Bomen
·         Paddenstoelen
De omgeving van de Schellerhoeve is op zich al inspirerend. Omstreeks 19.00 uur start een inleidende rondleiding. De eerste pitches en informatiesessies starten rond 19.30 uur en de tweede serie rond 20.30.  
Adres: Schellerpark 101, 8017 NZ, Zwolle.
 
Meer informatie: info@milieuraadzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer