Bewonder het voormalig GGD-gebouw

Zwolle – Ter gelegenheid van Open Monumentendag is het voormalige GGD-gebouw aan de Zeven Alleetjes geopend. 
Op zaterdag 10 september van 11.00 tot 17.00 uur is in de kelder van dit gebouw een tentoonstelling te bewonderen over de geschiedenis en de toekomst van dit bijzondere gebouw. 
Vanaf het voorjaar krijgt Stadkamer hier haar centrale vestiging. De verbouwing is op dit moment in volle gang. Ter gelegenheid van Open Monumentendag kan iedere Zwollenaar alvast een kijkje nemen. Wat heeft hier vroeger gestaan, wie hebben er gewerkt en wat gaat de toekomst hier brengen? Een presentatie verzorgd door Stadkamer in samenwerking met het Zwols Architectuur Podium (ZAP) en JHK Architecten geeft antwoord op deze vragen. 

Wist u bijvoorbeeld dat er nog dikke stalen deuren van de atoomschuilkelder in het voormalige GGD-gebouw zitten?
 
Naast uniek beeldmateriaal en documenten is er ter plekke informatie te krijgen van de specialisten van het ZAP en JHK Architecten. Dit laatste bureau is verantwoordelijk voor de verbouwing van het pand tot de centrumvestiging van Stadkamer, een nieuw icoon voor de stad Zwolle. 
Op de begane grond in hetzelfde gebouw is op deze dag een grote eendaagse expositie rond Herman Brood te bewonderen. De toegang is gratis. Meer informatie kun je vinden op www.openmonumentendag.nl
Artikel delen:

Reageer