Doe mee aan de Nationale Fiets Telweek

Zwolle – Verkeer wethouder Filip van As roept Zwollenaren op mee te doen aan de Nationale Fiets Telweek: “Hoe meer Zwolse fietsers meedoen, des te waardevoller de informatie is die wordt verzameld voor onze stad. Daarmee kunnen we de veel gebruikte fietspaden en -routes verbeteren. Doe daarom mee aan dit landelijke onderzoek. Dit kan eenvoudig door de gratis Fietstel-app te downloaden via www.fietstelweek.nl”. Het grote landelijke fietsonderzoek wordt gehouden van maandag 19 tot en met zondag 25 september 2016. Met een onderzoeks-app wordt het dagelijkse fietsgedrag van deelnemers één week lang in kaart gebracht.
 
Over het gebruik van de auto of het openbaar vervoer is veel bekend. Maar van de meer dan 14 miljoen fietsers in Nederland is veel minder bekend. Daarom wordt ieder jaar onderzocht hoe mensen zich op de fiets verplaatsen, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zijn. Al deze informatie kunnen overheden, onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties gebruiken voor het verbeteren van het fietsnetwerk.

De Fietstel-app registreert vanaf maandag 19 september aanstaande één week lang het fietsgedrag en daarmee wordt meer inzicht verkregen in bijvoorbeeld fietsroutes, knelpunten en duur van  een fietsrit. Alle informatie wordt na afloop geanonimiseerd aangeboden aan overheden, onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties. Deelnemers maken kans op een nieuwe Veloretti-fiets. Voor middelbare scholieren is er extra aandacht. Als zij meedoen kunnen ze voor hun klas een helikoptervlucht winnen.
Artikel delen:

Reageer