Veronicaboot mogelijk in Zwolle

Wie kent de Veronicaboot de Norderney niet? De huidige eigenaren van deze boot hebben een ligplaatsvergunning aangevraagd in Zwolle met de bedoeling de boot te laten exploiteren als discoboot. Het college van burgemeester en wethouders staat welwillend tegenover het verzoek, maar wil eerst uitzoeken of het kan. Als ligplaats is de Schuttevaerkade in beeld. Wethouder Van Dooremolen: ‘Het lijkt ons fantastisch om deze boot, een belangrijke icoon uit de Nederlandse popgeschiedenis, in Zwolle te hebben. Het kan een toeristische trekker van formaat worden. Maar, voordat de boot hier zou kunnen komen, vind ik het belangrijk om te spreken met alle belanghebbenden, vooral de omwonenden.’

Dinsdag 11 december is er een informatieavond voor de omwonenden en bedrijven in de omgeving van de Schuttevaerkade. Doel van de avond is om te horen wat men vindt van een mogelijke komst van de boot en onder welke voorwaarden die eventueel zou kunnen komen. De piratenzender radio Veronica kent een lange geschiedenis. De zeezender begon al in 1949 en wist in de jaren zestig uit te groeien tot een popzender van formaat. Bekende namen: Lex Harding, Rob Out, Tineke de Nooij, Joost de Draaijer en Krijn Torringa. In 1964 wordt de eerste boot, de Borkum Riff, vervangen door een andere boot, de Norderney.

Artikel delen:
Reacties 33
 1. Dinsdag 11 december is er een informatieavond voor de omwonenden en bedrijven in de omgeving van de Schuttevaerkade. Doel van de avond is om te horen wat men vindt van een mogelijke komst van de boot en onder welke voorwaarden die eventueel zou kunnen komen.

  Volgens mij staat de uitslag al vast… 😛

  Of zullen we er een poll van maken?


  Maak melding

 2. Zou wel tof zijn maarja blijft zwolle alles qua disco en dingen met uitgaan word 9 van de 10 keer afgewezen… ze willen een moderne stad worden maar het blijft voorlopig toch nog een dorp :-


  Maak melding

 3. Aanwinst voor Zwolle! Als er dan maar niet zo gesmeerd wordt op die schuit zoals die Veronica boys en sisters, volgens de verhalen, plachten te doen.


  Maak melding

 4. Is het ook mogenlijk er misschien een soort van opknap-werkproject van te maken (wat bv aansluit bij het Papier-Prik-Project rondom de Pannekoekendijk/Bonjour en het wat minder bekende Papier-Prik-Project in Holtenbroek…)
  Ik ken in ieder geval al meerdere personen die hier goede werkervaring zouden kunnen opdoen, om zo, eventueel door te kunnen stromen naar het reguliere werk…
  Bij interesse hierover graag kontakt via deze site (als dat mogenlijk is of via http://www.buurtlink.nl )
  ;D


  Maak melding

 5. ;DLieve mensen
  Ik heb aan de mensen die aan die kade wonen ZEG AUB JA tegen de Norderney omdat het Veronica-schip in Holland hoord ik heb het afgelopen jaar af zitten wachten waar dit schip terrecht zou komen .
  En nu krijgt dat mooie schipje de kans om ergens neer gelegt KAN worden en dan kan ik ook nog een keertje komen kijken (vanuit Zevenaar)
  Kijk maar eens op miijn web-log hoe ik daar mee bezig ben geweest en hebt zitten denken waar hij dus terecht komt en dat is nu dus Zwlooe
  Echt waar het zou geweldig zijn als Zwolle JA zegt tegen de Norderney dan is er een stukje nostalgie in Nederland en NIET in Belgie 😉


  Maak melding

 6. Hartstikke mooi die Veronicaboot, maar vandaag in de Stentor-online o.a.:

  Gegadigde discoboot boos
  door Ingrid Stijkel

  ZWOLLE – Vol verbazing heeft Rotterdammer Joop ten Cate vernomen dat de eigenaren van de Veronicaboot naar Zwolle willen.
  Zie ook:
  Radioboot nieuwe disco in centrum

  VORIGE STARTSTOPVOLGENDE
  Hij dacht nog volop in onderhandeling te zijn over aankoop van de boot, om deze vervolgens om te toveren tot een dancing mét radiostation in de Rotterdamse haven.

  “Ik voel me onfatsoenlijk behandeld”, zegt Ten Cate. “We moesten van de eigenaar van het schip over een aantal zaken snel beslissen. En dan hoor je via de media dat hij met Zwolle bezig is.” Ten Cate liet een technisch onderzoek op het schip doen. Dat zit volgens hem vol asbest en is niet zoals schip-eigenaar Wouter van der Meer van Entertainment International bv beweert honderd procent geluidsdicht. De Rotterdammer vindt dat Van der Meer net doet alsof de vergunningen met Zwolle al rond zijn, terwijl dat niet zo is. De boot zou in geen enkele gemeente welkom zijn geweest, omdat men overlast vreesde.

  Krijgt dus nog een aardig staartje! Waarbij ik hoop en verwacht dat de Weblog er ook bovenop zit 😉


  Maak melding

 7. Namens /v productions , met de boot zijn we nog partij om deze veronica boot te kopen vraagprijs 1 miljoen euro en we hebben en krijgt totaal geen medewerking om diverse dingen te regelen en uit te zoeken , zwolle in niet zeker en pas maart die kant op kan en krijgt een ligt plaats en de exploitatie vergunning duurt langer en wij willen ook het beste voor de boot Schevening is de plek reacties altijd welkom joop , tel 06 46393639 ,


  Maak melding

 8. Laatste vraag Joop: Is er veel mis met die boot, bedoel is het te herstellen? Je hebt (zo ik lees) immers nogal wat problemen gehad om ergens anders vaste voet aan “wal” te krijgen?


  Maak melding

 9. nee dick het zit zo in elkaar dat wij 1 miljoen moeten betalen en totaal niet weten wat we kopen ik pleit voor het behoud en sta met drie man door dik en dun voor alles open
  wel het beste voor de boot je kunt me gerust bellen  Maak melding

 10. @Joop ten Cate: Maar je wist dit toch al wel?
  Het college steunt het idee. Als ligplaats is de Schuttevaerkade in beeld. De omwonenden worden op 11 december geïnformeerd.

  Zit veel vooruitgang in lijkt me! Maar verdeurie DIE SLOEP IS TOCH WEL OK?


  Maak melding

Reageer