Actie voor kinderen in Afrikaanse sloppenwijk

Zwolle – In de afgelopen weken zijn er diverse Zwollenaren massaal bezig geweest met het verzamelen van allerlei verschillende (bruikbare) spullen, voor kinderen en jongeren in Oeganda. In één van de beruchtste sloppenwijken van het land wordt verscheidene jeugd opgevangen bij het zogeheten: "One Love Project", waar alle spullen volgende week naar toe zullen worden gebracht. Hierbij kun je o.a. denken aan spullen als: potloden en pennen, puntenslijpers, stiften, kleurboeken, schriften, pleisters en verband, kleding, speelgoed, knuffels en ballen. O.a. voetbalvereniging ZAC (Zwolsche Atletische Club) en openbare basisschool de Octopus hebben ook dit jaar een bijdrage geleverd met het doneren van een hoop sportkleding.

one_love_family_2015.jpg

De 25 jarige Zwollenaar, Sonny Muilman, zal deze maand voor het vierde jaar op rij afreizen naar de sloppenwijk, speciaal voor het One Love Project. Bij het project in de getto worden (straat)kinderen en jongeren opgevangen en hun weer de mogelijkheid geboden om te werken aan ’n betere toekomst. De jeugd uit de getto krijgt bij het project onder andere: onderdak, 3 maaltijden per dag, les op het gebied van de Engelse taal en activiteiten op het gebied van sport- en spel en muziek- en dans.

one_love_project_bwaise.jpg

sonny_one_love_6.jpeg 

Hier in Nederland is het project een officiële stichting en sinds kort ook een officiële ANBI. Voor meer informatie over het project ga je naar de website: www.oneloveproject.nl of de Facebookpagina: www.facebook.com/oneloveprojectnl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer