Van Herman tot brood op Open Monumentendag

Zwolle – Op zaterdag 10 september doet Zwolle weer mee aan de landelijke Open Monumentendag. Naast een (gratis) bezoek aan één of meer van de 43 opengestelde monumenten sluiten verschillende activiteiten aan bij het landelijke thema iconen en symbolen.

Bijzonder is de speciaal voor Open Monumentendag georganiseerde eendaagse Herman Brood tentoonstelling met schilderijen, zeefdrukken en meer, door IQ Kunstuitleen & Galerie aan de Zeven Alleetjes 1a. Ook de minicraft-competitie, de symboliek van carnaval of de een iconen-workshop zijn onderdelen van het zeer gevarieerde programma voor komende zaterdag.

Aan het landelijke thema iconen en symbolen wordt een verrassende invulling gegeven met een uitgebreid, divers en kleurrijk programma dat bestaat uit:

– 43 gratis opengestelde monumenten;
– 38 Kooroptredens in diverse monumenten;
– De grootste eendaagse Herman Brood tentoonstelling van Nederland met schilderijen, zeefdrukken en meer, door IQ Kunstuitleen & Galerie;
– Tentoonstelling de Zeven Alleetjes toen, nu en straks
– Expositie ‘3 Songs No Flash’ met foto’s van hedendaagse popartiesten door de fotografen Raymond van Olphen en Ferdy Damman.
– Expositie Jouw Brood, met door Zwollenaren aangeleverd persoonlijk materiaal over Herman Brood;
– Expositie van ikonen over Michaël, de aanvoerder van de engelen, de beschermer van de ziel en de beschermer van Zwolle, in een spannende cross-over expositie met hedendaagse kunst, door Heutink Ikonen en Galerie Het Langhuis;
– Rondleiding door Joost en Liesbeth Heutink (Heutink Ikonen) langs de eenmalige expositie over ikonen;
– Jeugdworkshop Iconen, Maakt zelf je digitale icoonkunstwerk. Onder begeleiding van studenten van Deltion ga je aan de slag met kunst en computers;
– De symboliek van carnaval expositie en toelichting op vier horecalocaties in de binnenstad;
– Minecrafttoernooi met ontwerpen van Zwolse monumenten gemaakt door jongeren tussen de 10-15 jaar. Te zien In de virtuele 3D wereld van Minecraft met een VR bril!
– Herman Brood-brood bij de Stadsbakker

Programma
Open Monumentendag vindt plaats op zaterdag 10 september tussen 10.00 – 17.00 uur. Het programma en de locaties zijn te vinden op www.zwolle.nl/openmonumentendag. Wil je op de hoogte blijven over nieuwtjes, het programma en het Monumentenmagazine, like dan de facebookpagina www.facebook.com/omdzwolle.

De informatiekraam staat op 10 september op de Grote Markt nabij 19 (voor de Grote of St. Michaëlskerk). Daar is ook het gratis Monumentenmagazine te verkrijgen. In het Monumentenmagazine leest u prachtige items over het thema iconen & symbolen en vindt u informatie over de opengestelde monumenten.

 

Artikel delen:

Reageer