Pop-up cinema Fraterhuis in het Celekwartier

Zwolle – Voor de laatste keer dit zomerseizoen organiseert Filmtheater Fraterhuis een pop-up cinema op het sfeervolle Celeplein. Op vrijdag 16 en zaterdag 17 september verzorgen de Zwolse vrijwilligers onder de sterrenhemel twee bijzondere voorstellingen. Speciaal voor alle liefhebbers start steeds bij het vallen van de duisternis om 20.15 uur een bijzondere film in het teken van de Lage Landen.

celeplein_klein.jpg

Op vrijdag 16 september start om 20.15 uur ‘De Helleveeg’ een film die acht nominaties voor Gouden Kalveren mocht ontvangen. Deze verfilming van de roman van A.F.Th. van der Heijden is een bitterzoet familiedrama over de jonge Albert Egberts (Benja Bruining) en diens tante Tiny (Hannah Hoekstra) die erin slaagt elke familiebijeenkomst te verzieken met haar scherpe tong. Een dag later, op zaterdag 17 september, is om 20.15 uur de zeer aanstekelijke film ‘Le Tout Nouveau Testament’ te zien, de Belgische Oscar-inzending voor Beste Buitenlandse Film. Een zwarte komedie met Benoît Poelvoorde als God die moet ingrijpen wanneer zijn dochter de sterfdata van iedereen op aarde verspreidt. Het Fraterhuis hoopt op zwoele zomeravonden en zet op het knusse Celepleintje de stoelen, dekens en fakkels alvast klaar. De bar van Café Foyé is de hele avond geopend, en de voorstellingen gaan ongeacht de buitentemperatuur door.

De kaarten voor deze buitenfilms kosten €6,50 voor Vrienden en €8,50 regulier. Bezoekers kunnen op de website e-tickets kopen en printen, dan hoeven zij niet langs de kassa. Voor meer informatie: www.filmtheaterfraterhuis.nl.

Artikel delen:

Reageer