Nieuw kunstconcept opgezet vanuit Zwolle

Zwolle – 7 september is een nieuw landelijk concept gestart vanuit Zwolle, waarbij jonge Nederlandse kunstenaars virtueel voorgesteld worden aan een jong publiek. Het concept heet Wervelend en biedt een service aan waarmee je een print ontvangt van een telkens wisselende kunstenaar. Het levert originele en betaalbare kunst voor een jonge doelgroep en het vormt tegelijk een platform voor kunsttalenten.

Een dergelijk concept bestaat nog niet in Nederland. ‘De hedendaagse kunst is nog steeds gericht op oudere doelgroepen. Er zijn verschillende alternatieven voor jonge mensen om in aanraking met kunst te komen, maar die zijn te duur, te massaal en vertellen te weinig het verhaal van de kunstenaar. Een Wervelend windje door de kunstwereld kan geen kwaad’, aldus de 22-jarige Zwollenaar Kristian Mussche -die het initiatief heeft opgezet. Elke maand is er een andere jonge kunstenaar die meewerkt aan Wervelend: op een laagdrempelige manier wordt diegene online voorgesteld en gaat een verrassingsprint maken voor de service.

De eerste drie maanden doen uitsluitende Zwolse kunstenaars mee met Wervelend, daarna zullen ook landelijke kunstenaars volgen. Voor de kunstenaars is het een springplank om zich te tonen aan een breder publiek, betaalde opdrachten voor jonge makers worden immers steeds schaarser. Met de service kan je kiezen om éénmalig of elke maand een Wervelende print te ontvangen. Om geïnteresseerden kennis te laten maken met het concept, geldt er een early bird actie voor de maand september, via www.wervelend.com kan daar gebruik van gemaakt worden.

Artikel delen:

Reageer