Inbreker op heterdaad aangehouden

Zwolle – Dankzij alerte getuige kon de politie snel een inbreker aanhouden die zich toegang had verschaft via een keukenraam van een flatwoning. Bij de politie kwam op woensdagmiddag rond 13.45 uur een melding binnen dat er een man door een ruit van een flatwoning aan de Lassulaan in Zwolle binnenklimt.

De politie is daarop meteen met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Gealarmeerde agenten zagen dat het keukenraam verbroken was. Toen de inbreker door had dat hij omsingelt was door de politie leek het of hij twijfelde om vanuit de woning naar beneden te springen. De agenten hebben net zo lang op hem ingepraat tot hij zich overgaf en via een slaapkamerraam de woning verliet. Op de galerij werd hij door de politie aangehouden. De man, 35 jaar uit Zwolle, is daarop overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. De agenten troffen naast de flat een herenfiets met fietstassen aan. In de fietstas zat gereedschap dat mogelijk handig is om te kunnen inbreken. De fiets is in beslaggenomen. Het woninginbrakenteam stelt nader onderzoek in.

 

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Even taalpuristje spelen 😉 Het is toch op heterdaad betrapt en daarna aangehouden? Lijkt me lastig inbreken met een agent aan je been.  Maak melding

 2. dat er een man door een ruit van een flatwoning aan de Lassulaan in Zwolle binnenklimt.

  Dat zal nogal wat scherven hebben gekost dan

  dat het keukenraam verbroken was

  Of zou de sluiting van het keukenraam opengebroken zijn?

  🙂 geinig opgesteld dit stukje, waarschijnlijk door een politiemedewerker? Het geeft niet, de bedoeling is duidelijk 8)


  Maak melding

 3. Is gewoon opvallend hoe slecht het Nederlands in de stukjes die van de politie komen. Een hele tijd geleden is er aangekondigd dat de politie rechtstreeks stukjes op Weblog Zwolle zou kunnen plaatsen.

  Ik neem aan, dat men bij de politie woordvoerders in dienst heeft. Ik mag hopen, dat die mensen ook wat extra opleiding hebben gehad ten aanzien van communicatie. Vaak zie je dat ze veel moeilijkere taal gebruiken dan nodig (let ook maar eens op uitspraken in Opsporing Verzocht enz.) en daar dan ook een beetje in vastlopen.
  Iedereen maakt wel eens een foutje, maar van een woordvoerder/afdeling communicatie verwacht ik eigenlijk wel wat beter dan dit!


  Maak melding

Reageer