Adviescommissie: zendmast Aa-landen mogelijk

Zwolle – Om de telecommunicatie in de Zwolse wijk Aa-landen op niveau te houden kan een antennemast geplaatst worden in het park aan de Maaslaan. Burgemeester en wethouders volgen het advies van de onafhankelijke commissie die de bezwaren beoordeeld heeft tegen de plaatsing van de mast door T-Mobile.

In april oordeelde het Zwolse college dat de vergunning voor de antennemast verleend kon worden. Dat besluit volgde op een voorbereidingsprocedure en een belangenafweging. In de buurt rondom de beoogde locatie van de mast is veel weerstand tegen de veertig meter hoge antenne. De Adviescommissie bezwaarschriften geeft op basis van alle relevante stukken en na het horen van (vertegenwoordigers van) de bezwaarmakers nu aan dat de antennemast op deze plek kan komen. Volgens de commissie zijn er geen redenen om de mast hier niet te vergunnen.

Informatiebijeenkomsten
De adviescommissie geeft wel aan dat de gemeente in bepaalde fases van de procedure over de mast onzorgvuldig is geweest. De procedure die de gemeente heeft vastgesteld om voorzieningen zoals een zendmast te plaatsen is niet helemaal gevolgd. De commissie constateert overigens dat de informatievoorziening in algemene zin wel voldoende zorgvuldig is geweest.

Bij het besluit van het college het advies van de commissie te volgen geeft de gemeente wel aan te bekijken hoe voortaan nog beter gewaarborgd kan worden dat ruimtelijke initiatieven die gevoelig liggen communicatief goed begeleid worden.

 

Artikel delen:
Reacties 4
  1. We willen allemaal gebruikmaken van internet, smartphones, tablets etc, maar voorzieningen die dat mogelijk maken in onze achtertuin accepteren we niet. Hoe raar!


    Maak melding

  2. Leonardo, zo zit het niet. Er is geen bezwaar tegen de antennemast, maar tegen de plaats waar die komt, en tegen de valse manier waarop de gemeente dat doorgedrukt heeft. Er is namelijk al een mast op een heel goede plek, namelijk boven op de flat, waar niemand er last van heeft. Het is wel gek dat die verdwijnt ten koste van het park.


    Maak melding

  3. @Riet die discussie is hier nu toch al lang en breed gevoerd? Die hele goede plek waar de mast nu staat is er straks niet meer. Dat komt door de afspraken die de eigenaar van de flat bij plaatsing gemaakt heeft met de bewoners. Om die plek weer beschikbaar te krijgen hadden de bewoners de eigenaar van zijn belofte moeten ontslaan ipv protestspandoeken te maken.


    Maak melding

Reageer