Open Huis Waterschap Drents Overijsselse Delta

Zwolle – Het nieuwe Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) opent op zaterdag 17 september zijn deuren voor jong en oud. Onder het motto Kijk, leer en beleef worden bezoekers tijdens het Open Huis meegenomen in de wondere wereld van water en kunnen ze tegelijkertijd het nieuwe hoofdkantoor in Zwolle bezichtigen. Belangstellenden zijn van harte welkom van 11.00 tot 16.00 uur aan de Dr. van Deenweg 186 in Zwolle. Meer informatie op www.wdodelta.nl/openhuis.

mobiele_modderkeuken_burgemeester_van-buiten.jpg 

Kijk, leer en beleef
In het duurzame pand beleven zowel jeugdige als volwassen bezoekers een plezierige en verrassende dag. Zo zijn er doorlopend rondleidingen en gaan bezoekers terug in de schoolbanken bij de WDODelta-colleges Water in de tuin, De toekomst van het afvalwater en De wondere dijkwereld. Ook aan kinderen is gedacht. Zij kunnen een speciaal Kids-College volgen over De reis van afvalwater en zich vermaken op het Kinderplein.

Kinderplein
Zelf waterbeestjes vangen en ze onder een microscoop bekijken, alles te weten komen over echte muskusratten of je ouders verwennen met een gezichtsmasker gemaakt van waterkers: het kan allemaal bij het waterschap! Ook leuk: samen met de Burgemeester van Buiten lekker met water spelen in zijn bijzondere modderkeuken!

Kleurplaat-winactie
Kinderen kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd. De kleurplaten kunnen worden ingeleverd tijdens de Open Dag op 17 september. Voor elke leeftijdscategorie (3 t/m 6 jaar, 7 t/m 9 jaar, 10 t/m 12 jaar) ligt voor de mooiste kleurplaat een leuke persoonlijke prijs klaar. En met de allermooiste kleurplaat ‘overall’ wordt ook nog eens een extra prijs gewonnen: een wateruitje voor de hele klas of BSO-groep (maximaal 35 kinderen). Hierbij kan gekozen worden uit een vaartochtje in de regio of een bezoek aan het Watermuseum in Arnhem. Zet achterop de kleurplaat duidelijk je naam, leeftijd, e-mailadres en telefoonnummer. De kleurplaat kan gedownload worden op www.wdodelta.nl/openhuis.

Nieuw waterschap in nieuw en duurzaam hoofdkantoor
Het Waterschap Drents Overijsselse Delta ontstond uit een fusie tussen de voormalige waterschappen Reest en Wieden en Groot Salland. Begin juli verhuisden de medewerkers naar het nieuwe hoofdkantoor in Zwolle. Dit kantoor is voor het waterschap dan wel nieuw, het was een niet eerder gebruikt bestaand pand. Het inpassen van duurzaamheidskansen was daarbij een extra uitdaging met het energielabel A als positief resultaat.

 

Artikel delen:

Reageer