Nieuwe stadspastor treedt aan

ZWOLLE – Mariska van Beusichem doet op zondag 25 september in de Grote Kerk haar intrede als stadspastor. Daarmee heeft Zwolle voor het eerst in de geschiedenis een pastor die niet aan een kerkgemeente is verbonden en er is voor alle Zwollenaren.

Middenin de samenleving biedt ze graag een luisterend oor voor ieder die behoefte heeft aan een goed gesprek over het leven en zingeving. Gelovig of ongelovig. Van Beusichem zal onder andere beschikbaar zijn voor het inzegenen van een huwelijk en begeleiden van een rouwdienst. "Maar", zo benadrukt ze, "dan in principe wel voor wie niet is aangesloten bij een kerk. Ik wil geen andere dominees of pastors voor de voeten lopen." De pastor zoekt daarnaast graag de verbinding met Zwollenaren en bedrijven die van betekenis willen zijn voor de stad. "Ik merk dat er veel burgers en ondernemers zijn die verder kijken dan hun eigen belang en het verschil willen maken in deze stad. Hen stimuleer ik graag zich nog meer over te geven aan hun inspiratie."

Van Beusichem zelf put veel inspiratie uit haar dagelijkse werk. Naast haar nieuwe functie als stadspastor is ze predikant en theoloog. Tevens is ze bekend als voorzitter van de Zwolse Stichting Thomas a Kempis. Ze woont in Hattem.
De Grote Kerk heeft in Van Beusichem de stadspastor gevonden die ze zocht. Als stadskerk wil de Grote kerk Zwollenaren samenbrengen rondom cultuur, kunst en educatie en de functie van eigentijdse kerk.

Artikel delen:

Reageer