Speel mee bij het Kerstmeespeelconcert

Zwolle – Op zondag 18 december 2016 vindt in de Grote Kerk het eerste Zwolse Kerstmeespeelconcert plaats. Er wordt een groot orkest samengesteld (maximaal 300 deelnemers), waaraan iedereen die een (akoestisch) blaas- of strijkinstrument speelt, jong of oud, in mee kan spelen. Wie geen instrument bespeelt, kan komen luisteren en/of meezingen. Vooraf ontvangen alle deelnemers de muziek.

kerst_speel_je_samen__logo.png 

Er is muziek op verschillende niveaus. Het motto is: ‘Kerst speel je samen’, hiermee wil organisator Dubbelgreep (muziekles voor iedereen) benadrukken dat de advents- en kerstperiode zich bij uitstek lenen om samen te zijn met anderen. Wethouder van cultuur Jan Brink zal met een openingswoord het concert starten. Deelnemers kunnen zich samen met iemand anders (maar ook alleen) opgeven: met een familielid, met de buurvrouw, een klasgenoot, de tandarts …. Dit wordt een evenement voor alle Zwollenaren die van muziek(maken) houden. Ook mensen van buiten Zwolle mogen natuurlijk meedoen.

Inschrijving start 15 september
In de ochtend van 18 december wordt gerepeteerd (10.00-12.30 uur) en om 13.30 uur vindt het concert plaats. Er worden door het grote orkest zeven muziekstukken ten gehore gebracht, waarbij het publiek deels kan meezingen. De gemeente Zwolle ondersteunt het project met een subsidie waardoor de deelnamekosten laag zijn: deelnemers betalen €2,50, het publiek betaalt € 5,00.

Aanmelden kan vanaf 15 september en tot uiterlijk 15 oktober via www.kerstspeeljesamen.nl. De inschrijving sluit eerder als het maximum aantal deelnemers is bereikt, dus snel aanmelden is aan te raden als je zeker wilt zijn van deelname. Op de site zijn ook enkele muziekvoorbeelden te vinden
Dubbelgreep organiseert ‘Kerst speel je samen’ in navolging van het ‘Adventmitspielkonzert’ dat sinds 2010 in de Dom te Keulen plaatsvindt. Al zes jaar komen jaarlijks in de adventsperiode een paar duizend muzikanten (van alle niveaus en leeftijden) bijeen in de Keulse Dom om samen te musiceren.
Graag zien wij u op 18 december, als deelnemer of luisteraar, in de Grote Kerk
 

Artikel delen:

Reageer