Nieuwkomers goed uit de startblokken

Zwolle – In het nieuwe seizoen zijn er veel nieuwe teams bijgekomen in de WRZV competitie. Deze teams hebben na de eerste competitieronde aangetoond een aanwinst te zijn. Zo heeft Absens Carens na afwezigheid van twee jaar laten zien het voetballen niet verleerd te zijn en lieten de routiniers van New York Pizza zien dat ze nog steeds de techniek beheersen en een aardig balletje kunnen trappen.

wrzv_zwolle_5_september_2016_tegen_zvv_twente.jpg

Ook de teams uit de woensdag 1e klasse B hebben de eerste competitiewedstrijd in de benen. Op de vroege avond was het Karba, die de eerste drie punten mocht bijschrijven door Kameroen met 8-3 te verslaan. Promovendus Bouwbedrijf Salverda 1 wist knap met 5-3 te winnen van Le Gong. Zwolle Zuid zorgde voor de verrassing van de avond door een 5-4 zege op Torsades Trois Points. Parsadesign.nl was met een 4-5 nederlaag net niet opgewassen tegen ZVV Pruts. De laatste wedstrijd van de avond was tussen nieuwkomer New York Pizza en hoofdklasse degradant Poppe Advocatuur. Het team van New York Pizza blijkt een soort van ‘All Stars’ met spelers als Lodewijk en Nardus de Vries, Jurrian Meijntjes, Jeffrey Groeneveld, Rieks Bosman en Iwan Van der Vegt. In een leuk en gelijk opgaande wedstrijd wist NewYorkPizza met een 7-5 zege haar eerste zege te boeken in de WRZV hallen. .

In de 2e klasse B gaat na één wedstrijd debutant Absens Carens aan kop. Het team wat terug is van weggeweest boekte een 13-1 monsterzege op Wilco’s Ultimate Team. Ook de IJsselhallen Zwolle wisten in het eerste duel na de zomerstop het net goed te vinden. Nieuwkomer Bouwbedrijf Salverda 2 kwam met een 1-8 nederlaag nog tekort tegen de IJsselhallen. The Black Ties waren ook in goeden doen en wonnen ruim van Brockbernd. Macs Moves was met 4-3 nipt te sterk voor Campingteam 3. Keijl Flevo Holland gaf aan voor de titel te willen gaan en maakt dit al deels waar door met 9-4 All Stars te verslaan
Afgelopen maandag speelde de WRZV Zwolle 1 haar eerste wedstrijd in de KNVB bekercompetitie. Het team kwam helaas gehavend aan de start, omdat spelers als Wahid Shimeri, Tom Ijzerman, Willem Bel, Uwais Goelab, Peter Opdam en Ravelino Junte geblesseerd en of verhinderd waren. Het gemis van een aantal van deze spelers was goed te zien na de rust. De eerste helft tegen ZVV Twente 1 ging gelijk op. Na een aantal gemiste kansen kwamen de Zwollenaren op achterstand. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker op het bord, maar was dit van korte duur en ging de WRZV Zwolle 1 met een 1-2 achterstand rusten. In het tweede bedrijf drong de WRZV goed aan maar wist niet te scoren. Uiteindelijk na een paar keer knullig balverlies wist de ploeg uit Twente hiervan te profiteren en uit te lopen tot 1-4. De wedstrijd was gespeeld en de Zwollenaren lieten het enigszins lopen, maar wisten nog wel een keer tot scoren te komen. ZVV Twente bekert door de 2-6 zege verder. Maandag 12 september speelt WRZV Zwolle 1 wederom thuis in de derby tegen SVI. Aanvang wedstrijd is 19.45 uur.
De volgende competitieronde is op maandag 12 september en woensdag 14 september. De wedstrijden starten om 18:30 uur en de toegang is vrij. Verder kunt u voor nieuws, informatie, uitslagen en het programma onze website www.wrzvzaalvoetbal.nl raadplegen.
Op maandag 12 september aanvang 19.45 uur speelt WRZV Zwolle 1 thuis tegen SVI2. Deze wedstrijd staat op het programma in de KNVB hoofdklasse G.
Teams en individuele spelers kunnen zich nog opgeven voor de WRZV Futsal League. De competitie is voor de leeftijd van 15 t/m 18 jarigen en wordt gespeeld op de woensdagmiddag. De competitiewedstrijden duren 2 x 20 minuten.
Op vrijdagavond 16 september as organiseert de WRZV Zaalvoetbalvereniging in samenwerking met de KNVB en Sportservice de wekelijkse zaalvoetbal clinics in de WRZV Hallen. De WRZV zaalvoetbalacademie staat onder leiding van de ervaren trainers Dion Reijnen, Lambert Lim Duan en Richie Kartosonto. Jeugd in de leeftijd 10 t/m 16 jaar kan kennis maken met de zaalvoetbalacademie en mag kosteloos deelnemen aan de clinics. Aanvang training is 18.00 uur. Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk, maar welkom.
Voor inschrijven kunt u een mail sturen aan secretaris@wrzvzaalvoetbal.nl

Artikel delen:

Reageer