Berkum pakt KHC tegen slot

Zwolle – Berkum heeft thuis tegen KHC met 4-2 gewonnen, maar kreeg de winst lang niet cadeau. De Zwollenaren gaven een 2-0 voorsprong uit handen, maar liepen tegen het slot alsnog over de bezoekers heen die op dat moment verdedigend de weg kwijt waren.

"We hebben de eerste 35 minuten hartstikke goed gevoetbald, maar daarna ging het tempo omlaag en brachten we onszelf in de problemen," vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. "Na de gelijkmaker van KHC kwam het weer goed, toen gingen we meer over de vleugels spelen en werden we weer gevaarlijker." De eerste 35 minuten waren duidelijk voor de thuisclub, waarbij KHC-keeper Demi Loet Loetoer een aantal keren voorkwam dat zijn club op achterstand kwam. Na krap een half uur lepelde Berkum-middenvelder Mehran Ali Pour Asli de bal in het Kamper strafschopgebied waar Johnsen Bacuna volkomen vrij werd gelaten. De Zwolse spits profiteerde van die dekkingsfout, nam goed aan en liet de KHC-doelman kansloos: 1-0. Een minuut later al liepen de Zwollenaren verder uit. De sterk spelende Ali Pour Asli stuurde Chris van der Meulen op links de diepte in en na diens voorzet kon Bacuna vrijwel op de doellijn de 2-0 binnen tikken.

KHC gaf zich echter nog lang niet gewonnen. Nadat de razendsnelle Karim Gabara al dicht bij de aansluitingstreffer was geweest ontsnapte collega-vleugelspits Hafid Lahzal in de 43e minuut over rechts aan zijn bewaker en na een strakke voorzet zorgde Jeffrey de Nooijer voor de 2-1. Na rust kreeg Berkum enkele kansen maar KHC bleef op de been en de Kampenaren kwamen na ruim een uur zelfs langszij. Na een vrije trap kwam Lahzal helemaal vrij voor het Zwolse doel en op zijn inzet was keeper Dominic van Hoof kansloos: 2-2.

Berkum leek even rijp voor de slachtbank, maar herpakte zich in het laatste kwartier toen de KHC-defensie door de hoeven zakte. Tien minuten voor het slot ging Chris van der Meulen er op links vandoor, passeerde twee tegenstanders en schoot fraai de 3-2 binnen. KHC trachtte alsnog de gelijkmaker te forceren maar in blessuretijd deelde Berkum de genadeklap uit. Back Dennis Horstman lanceerde Bacuna over rechts, die zijn tegenstander uitspeelde en een fraaie voorzet produceerde. Ruud Wellenberg stond op de goede plek om een prima wedstrijd met een doelpunt te bekronen: 4-2. Door deze tweede winst in evenveel duels is Berkum één van de vier ploegen die nog ongeslagen aan kop staan in de 1e Klasse D. Over een week volgt voor de Zwollenaren opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen Duno Doorwerth, dat vandaag met 1-2 onderuit ging bij collega-promovendus De Esch.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Het lijkt mij verstandig dat vv Berkum start met de opstelling zoals ze gisteren geëindigd zijn. Na de wissel en omzetting stond het verdedigend en aanvallend veel beter.

  Men kreeg ineens kans op kans en de 3-2 en 4-2 waren dan ook logische goals.

  Volgende week reguliere 3-0 winst.


  Maak melding

 2. Ik doel eigenlijk meer op de Dennis Horstman en zijn posities. Ik zal het je proberen uit te leggen. Al weet ik niet of mij dit zal lukken.

  Dennis bleek een betere rechtsback dan Jeroen van brummen te zijn. Verdedigend had Jeroen het moeilijk en zijn aanvallende intenties waren onzichtbaar. De ondersteuning naar Bacuna was er bijvoorbeeld niet.

  Met Dennis als zijn vervanging op rechtsback liep dit veel beter. Dennis had grip op zijn directe tegenstander en was daarbij ook opbouwende en van meerwaarde. Meer dan dan hij had op de linksback positie.

  Hierdoor kantelde het wedstrijdbeeld in de tweede helft. KHC verloor de grip op de wedstrijd en vv Berkum rook haar kans.

  De prachtige lange crossball van Dennis op Chris leverde de 3-2 op en ook de 4-2 kwam opbouwende van de rechterkant.

  Diverse malen trok Dennis mee naar voren om Bacuna te ondersteunen.

  Herken je dit of heb je je eigen wedstrijd gezien? Of heb je helemaal niets gezien.

  😀


  Maak melding

 3. De winnende trainer heeft altijd gelijk. Zo werkt dat nou eenmaal in de voetballerij. Uiteraard mag Erik zijn eigen mening erop na houden. Dikke prima zou ik zeggen.


  Maak melding

 4. @henry, Misschien een wat mindere wedstrijd van Jeroen maar hij heeft het de laatste wedstrijden prima gedaan. Daarbij ben ik (nog) niet zo kapot van Jorben dus ik zou zeggen mooi laten staan zo als ze begonnen.


  Maak melding

 5. Een assist en een pre-assist is lang niet slecht voor een back. In nog geen 30 minuten welteverstaan. Hoeveel heeft Jeroen er al gehad dit seizoen?
  Dank u.


  Maak melding

 6. Een assist en een pre-assist is lang niet slecht voor een back[/i]

  Grappig, als we de pre-assists ook al gaan tellen heeft een beetje keeper ook zomaar ineens veel meer op zijn conto staan!:)


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.