PEC Zwolle speelt gelijk door late tegentreffer

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. De Zwollenaren leken lang op weg naar de eerste overwinning van dit eredivisieseizoen, maar een late benutte strafschop van Sebastien Haller gooide roet in het eten. De penalty werd gegeven nadat Calvin Verdonk een overtreding beging op verdediger Giovanni Troupée. De Feyenoord-huurling kreeg tevens de rode kaart van scheidsrechter Siemen Mulder. Namens PEC Zwolle scoorde Kingsley Ehizibue in de eerste helft de 1-0. ,, De strafschop was terecht en ik ga niet de arbitrage de schuld geven. We hebben twee punten weggegeven", baalt trainer Ron Jans.

Zwolle kwam na iets meer dan tien minuten spelen op voorsprong via Kingsley Ehzibue. Hij kreeg de bal breedgelegd van Ryan Thomas. In die fase zette Zwolle goed druk op de bezoekers uit Utrecht. In de eerste helft golfde het spel op en neer, zonder dat beide ploegen echt tot grote kansen kwamen. Richairo Zivkovic probeerde het met een halve omhaal, ook Sebastian Haller was nog even dichtbij een Utrechts doelpunt. De thuisploeg was ook een aantal keren dreigend, maar het onbtrak dan net aan de eindpass of de controle. Zo kon de Deense debutant Nicolai Brock-Madsen de bal net niet goed controleren in het strafschopgebied na een goede pass van Gustavo Hebling.

In de tweede helft had de Deen ook zomaar kunnen scoren, toen hij de bal in zijn voeten gespeeld kreeg. Zijn poging belandde echter net naast het doel. Naarmate het duel vorderde, bleef de 1-0 stand op het scorebord staan. In de slotfase ging het echter toch nog mis. Calvin Verdonk maakte een overtreding in het strafschopgebied, scheidsrechter Mulder floot en besloot tot het geven van een strafschop. Die werd door Sebastian Haller binnengeschoten. Dirk Marcellis baalde van de rode kaart die Verdonk ook nog kreeg: ,, De scheids zei duwen en dan mag je blijkbaar rood geven.” Trainer Ron Jans baalde ook: ,,Qua strijdlust deden we het zo goed. Ik had het mijn spelers zo gegund. Helaas heb je nu het gevoel dat je twee punten weggeeft.” Volgende week zondag mag PEC Zwolle opnieuw aantreden in het MAC3PARKstadion. Dan wordt er om 14.30 uur afgetrapt tegen AZ.

Bron: PEC Zwolle 

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Eerst maar eens een paar spelers die een aantal kilo’s moeten afvallen. Plus dat dat verschrikkelijke kunstgras eruit moet en dan stromen de punten wel binnen.


  Maak melding

 2. Het kunstgras is volgens mij juist een voordeel voor PEC, Steven. Op echt gras heeft PEC het opvallend moeilijk. Wellicht verklaart dat ook waarom er nooit PEC-spelers doorbreken naar een hoger niveau: het zijn kunstgras-spelertjes.

  Ben het dan ook volledig eens met deze uitspraak van Davy Klaassen:

  http://www.voetbalprimeur.nl/nieuws/686184/klaassen-h-t-kunstgras-ergste-wat-er-is-voetbal-op-kunstgras-s-geen-voetbal-.html

  Voetbal speel je op gras. En niet op plastic.


  Maak melding

 3. Toch bijzonder hoe iemand, in dit geval edje038, zich bij elk onderwerp weer onmogelijk maakt door ongenuanceerde uitspraken.

  Bedankt edje038, ik haak door jou alweer af bij deze ‘discussie’.


  Maak melding

 4. @edje038

  Wanneer er een balans wordt opgemaakt tussen echt gras en kunstgras waar vele blessures aan gekoppeld zitten, dan is er meer voordeel te behalen in het echte gras.


  Maak melding

 5. Steven, blessures doen zich met name voor bij spelers van de bezoekende clubs met kunstgras. Dubbel nadeel dus zelfs voor bezoekende clubs c.q. dubbel voordeel voor kunstgrasclubs.

  Historisch besef: wat is er ongenuanceerd aan mijn uitspraak?


  Maak melding

 6. Hallo met adrie zo zie je maar edjr038 dat voetbal achterlooopt op andere sport en de eogelik bsport aan worden is met tennis heb je verschilende onder gronden en voet ballers klagen nog over onder grond maar goed zwolle was wel feller gaat langzaam beter hun krijgen degredatie spook wwl weg


  Maak melding

 7. Toch wel. PEC heeft nu toevallig een aantal geblesseerden en Jans grijpt dat aan om de kwaliteit van het gras/plastic te bekritiseren. Krampachtige poging immer falen van z’n team te verklaren. Kritiek op kunstgras komt ook nooit van de clubs die het hebben, maar begrijpelijker wijs wel van de bezoekende club. Een aanslag op je gewrichten en spieren als je er niet wekelijks op speelt.


  Maak melding

 8. @edje038

  Toch niet. Dit speelt namelijk al langer dan vandaag. En verder hoef ik hier niet veel meer over te zeggen, omdat ik dit reeds al eerder hier heb gedaan in dit topic en daar had ik het niet alleen maar over kunstgras.


  Maak melding

Reageer