WijZ organiseert wijkbijeenkomst in Aalanden

Zwolle – Op 30 september organiseert WijZ een bijeenkomst over langer zelfstandig wonen in Wijkcentrum De Bolder, in de Aalanden. Tijdens de bijeenkomst wordt ingegaan op de mogelijkheden van het ervaren van welzijn in eigen wijk en aanpassingen in en om de woning. De bijeenkomst is primair bedoeld voor senioren.

De bijeenkomst op 30 september is mede het gevolg van een Lang Zult U Wonen-markt in de Bierton, in Zwolle-Zuid. Daar bleek dat de belangstelling groot is voor het onderwerp langer zelfstandig wonen onder senioren: zij willen graag langer zelfstandig wonen, zijn zeer geïnteresseerd in de mogelijkheden en kunnen veel zelf organiseren en realiseren. In de bijeenkomst is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen en voor persoonlijk advies. U kunt uw vraag voorleggen aan een ergotherapeut, een welzijnswerker of een bouwkundig adviseur van het sociaal wijkteam. Lang Zult U Wonen is een provinciale campagne die door de gemeente Zwolle is opgepakt. Vanuit WijZ krijgt het handen en voeten door middel van het organiseren van informatiebijeenkomst en persoonlijk advies in de vorm van een woning-check.

In Zwolle-Zuid wordt eenzelfde bijeenkomst georganiseerd in wijkcentrum de Pol, op 27 oktober. De reeks wordt afgesloten met een bijeenkomst die gericht is op langer zelfstandig wonen met dementie. Deze bijeenkomst vindt plaats op 22 november in wijkcentrum Holtenbroek. De wijkbijeenkomst in de Aalanden vindt plaats op 30 september, aanvang 15.30 uur, in wijkcentrum de Bolder. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Belangstellenden kunnen voor meer informatie bellen met Aline Vos van WijZ, tel. 038 8515700 of kijken op https://wijz.nu/dienstverlening/lang-zult-u-wonen.

Artikel delen:

Reageer