Ook in Zwolle is het Nationale Sportweek

Zwolle – De Nationale Sportweek van 17 t/m 25 september 2016 is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. De Nationale Sportweek valt samen met het moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw open zetten; het sportseizoen gaat weer beginnen.

Door middel van de ‘Ik neem je mee!’ campagne wordt een ieder uitgedaagd iemand mee te nemen naar zijn of haar club om samen de start van het sportseizoen te beleven. Verenigingen en clubs krijgen tijdens de Nationale Sportweek de kans om zich ‘extra’ te presenteren. Tijdens de Nationale Sportweek zet SportService Zwolle dit jaar in op het (hard)lopen. (Hard)lopen is van toepassing op veel verschillende sporten en er kan op veel manieren aandacht aan worden besteed. Om iedereen de mogelijkheid te geven aandacht te besteden aan de Nationale Sportweek stelt SportService Zwolle tools beschikbaar voor onder andere: basisscholen, kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, senioren, buitenschoolse opvang en aangepast sporten.

Allen gericht op (hard)lopen of sporttechnieken. Zo is er voor iedereen een mogelijkheid om te sporten en bewegen tijdens de Nationale Sportweek. Doe mee en ontdek hoe leuk, gezellig en gezond sporten en bewegen is. De tools staan op de website: www.nationalesportweekzwolle.nl.

De Zwolse 1500 meter
De Nationale Sportweek wordt in Zwolle afgesloten met een Zwolse 1500 meter. Acht scholen komen met ruim 500 leerlingen van groep 7 en 8 naar de atletiekbaan van AV PEC om daar de fijne kneepjes van het (hard)lopen te leren en met elkaar de 1500 meter te lopen.
Kortom de Nationale Sportweek is een prachtige week vol sport en beweeg plezier voor iedereen!

Artikel delen:

Reageer