Open dag Hospice Zwolle

Zwolle – Hospice Zwolle organiseert op zaterdag 1 oktober een open dag. Tussen 10.00 en 14.00 uur zijn belangstellenden welkom om kennis te maken met het bijna-thuis-huis aan de Wipstrikkerallee 211A (naast Urbana).

hospice.jpg 

"We zijn nu negen maanden open en merken dat steeds meer Zwollenaren weten van ons bestaan", zegt coördinator Joke Boerma. "De gasten die bij ons verblijven, ervaren de warme zorg van onze vrijwilligers als prettig. En ondanks het verdriet van het afscheid, kijken familie en vrienden vaak met een positief gevoel terug op de tijd die ze bij ons mochten doorbrengen. Dat is fijn, want daar doen we het voor." Op hun beurt doen de vrijwilligers het werk echt met hun hart, merkt Joke. "Als ze aan anderen vertellen wat ze doen, is de reactie vaak: ‘Ik wil graag een keertje komen kijken’. Met de open dag bieden we iedereen de mogelijkheid om kennis te maken met ons huis en de bijzondere sfeer waar we van onze gasten over horen."

Vijf gastenkamers
Tijdens de open dag worden de bezoekers verwelkomd met koffie en door vrijwilligers gebakken koek. Er is informatie beschikbaar en in groepjes zullen ze rondgeleid worden door het huis. Hospice Zwolle heeft vijf gastenkamers, die soms allemaal tegelijk bewoond worden. Mocht dit ten tijde van de open dag ook zo zijn, dan wordt de rondleiding daar vanzelfsprekend op aangepast.

Vervoer
In verband met de verwachte drukte en de beperkte parkeergelegenheid, is het raadzaam om zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te komen.

Artikel delen:

Reageer