15 nieuwe Stolpersteine in Zwolle

Zwolle – De Stichting Zwolse Stolpersteine onthult op woensdagmiddag 21 september 15 Stolpersteine aan de Bloemendalstraat 3, Koestraat 9A, Schoutenstraat 14, Wolweverstraat 30A, Vispoortenplas 4 en Rode Torenplein 8.

Van de families Hirsch c.s. en Caneel zullen verwanten uit Israël, Nederland en de USA aanwezig zijn. Onder hen Shula Teitelbaum-Hirsch en Judith Bodenheimer-Hirsch, die als kleuters met hun moeder het concentratiekamp Bergen-Belsen overleefden. Zij zullen een gedenksteen onthullen voor hun vader, Bentsion Baruch Hirsch. Van Levie Vomberg en de familie Lippers zijn er geen verwanten getraceerd. Op deze website vindt u de namen van de Zwolse slachtoffers van de Holocaust voor wie op 21 sept. Stolpersteine worden onthuld. Als u daar op de namen klikt, wordt u doorgeleid naar het Joods Digitaal Monument voor meer biografische informatie.

 

Achtergrond

De Holocaust, de vernietiging van het Europese Jodendom door de nazi’s in de jaren 1933-1945, wordt op vele manieren en momenten herdacht. Vanaf 1996 legt de Duitse kunstenaar Gunter Demnig overal in Europa Stolpersteine, kleine monumenten van individuele herdenking. De Stichting Zwolse Stolpersteine stelt zich ten doel de plaatsing van meer dan 450 gedenkstenen ter herinnering aan de weggevoerde en omgekomen Joodse Zwollenaren.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer