Berkum tweede na winst op DUNO

Zwolle – VV Berkum heeft zaterdagmiddag gewonnen van DUNO uit Doorwerth. In Zwolle werd de uislag 3-1.

vv_berkum-1.jpg 

De wit-zwarten uit Berkum starten goed en hadden in de eerste helft het betere van het spel. In de tweede helft kwamen de gasten, nieuwkomer in de Eerste Klasse D, er een aantal keren goed uit, maar kwamen niet tot scoren. Via twee counters kon Berkum de score uitbouwen tot 3-0. In de eindfase scoorde DUNO de enige tegentreffer. De doelpuntenmakers voor Berkum waren Wellenberg en Chris v.d. Meulen (2x). Berkum staat na drie duels en de volle 9 punten tweede in de competitie met evenveel punten als koploper SVZW.

vv_berkum-2.jpg

vv_berkum-3.jpg

vv_berkum-4.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

vv_berkum-8.jpg
 
"We hebben vooral in de eerste helft fantastisch gespeeld met veel beweging en veel mogelijkheden," vond Berkum-trainer Arno Hoekstra. "Maar daarna hebben we geweldig geknokt toen we het moeilijker kregen en het goed opgepikt. DUNO heeft een prima ploeg, maar daar zijn we goed mee omgegaan." Coach Lodewijk de Kruif van DUNO zag ook dat zijn ploeg het voor rust moeilijk had. "Wij misten de agressiviteit en pressie die Berkum wél had. In de tweede helft konden we even aanspraak maken op de gelijkmaker, maar over 90 minuten gezien was het niet genoeg om Berkum te verslaan."
Offensief
Berkum startte met een fel offensief, al leverde dat vooralsnog niet meer op dan corners en geblokte schoten. DUNO-keeper Ruben te Witt greep goed in bij doelpogingen van Johnsen Bacuna en Chris van der Meulen en het duurde tot de 36e minuut voor de Doorwerthse doelman werd geklopt. Berkum-back Jeroen van Brummen bereikte Bacuna met een dieptepass en toen die zich vrij goochelde en voorzette kon de instormende Ruud Wellenberg uithalen voor de 1-0. Een minuut later kwam Bacuna, na een voorzet van Chris van der Meulen, voor de doellijn centimeters tekort om voor de tweede Berkum-treffer te zorgen maar vlak voor rust kwam de thuisclub goed weg. Roy Talsma ontsnapte aan zijn bewaking en heel Berkum haalde opgelucht adem toen de inzet van de gevaarlijke DUNO-spits in het zijnet belandde.
Efficiënt

Na rust voerden de gasten de druk flink op en leek het een kwestie van tijd voordat het uitstekend combinerende DUNO langszij zou komen. Berkum bleef echter op de been en sloeg vervolgens uiterst efficiënt toe. Bacuna veroverde in de 72e minuut op het middenveld de bal en speelde Chris van der Meulen aan, die na een snelle uitbraak de 2-0 binnen tikte. Tien minuten later bleef de DUNO-defensie staan omdat Bacuna buitenspel stond, maar zag Chris van der Meulen over het hoofd die vervolgens efficiënt afmaakte en de 3-0 op het scorebord zette.
DUNO bleef goed voetballen, maar verder dan een eretreffer in de 87e minuut van Carlos dos Santos kwamen de Doorwerthers niet. Een smetje op de verder sportieve wedstrijd was wel dat beide ploegen de eindstreep met 10 man haalden. Bij Berkum moest Mehran Ali Pour Asli na twee gele kaarten voortijdig naar de kant en DUNO-verdediger Jesse Korn kreeg diep in blessuretijd een directe rode kaart toen hij de doorgebroken Bacuna onreglementair van een vierde Berkum-treffer weerhield.
Door deze derde winst op rij is Berkum nu samen met SVZW gedeeld koploper in de 1e Klasse D. Over een week volgt voor de Zwollenaren de altijd lastige uitwedstrijd bij streekgenoot Go-Ahead Kampen, dat vandaag met 2-1 onderuit ging bij Nunspeet.
 
Berkum-Duno D, 17 september 2016
Eindstand: 3-1 (1-0)

 
Scheidsrechter: Frans Assink
Doelpunten: 36. Ruud Wellenberg (1-0), 72. Chris van der Meulen (2-0), 82. Chris van der Meulen (3-0), 87. Carlos Dos Santos (3-1)
 
Gele kaarten: Purrel Fränkel, Anass Aamri (DUNO)
Rode kaarten: Jesse Korn (DUNO), Mehran Ali Pour Asli (Berkum, 2x geel)

 
Opstelling Berkum: Dominic van Hoof, Jasper Bremmer, Jordi Lemmens, Jeroen van Brummen, Jorben Nieuwenhuis, Jason Huisman, Mehran Ali Pour Asli, Ruud Wellenberg, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen (88. Dennis Horstman), Johnsen Bacuna

 
Opstelling DUNO: Ruben te Witt, Joost Ebergen, Purrel Fränkel, Renzo van Duren, Carlos dos Santos, Jesse Korn, Hans Cooke (73. Faisal Kaouass), Anass Aamri (86. Ted Heijckmann), Roy Talsma (76. Shapoul Ali), Ryan Bouwmeester, Rick Timmer.
 
Door : Th. Kölker 
 
vv_berkum-7.jpg
 
vv_berkum-5.jpg
 
vv_berkum-6.jpg 
Artikel delen:
Reacties 39
 1. Ik heb een goed spelend vv Berkum gezien vanmiddag. Zeker de eerste helft. De gehele wedstrijd was trouwens van een hoger niveau dan vorige week. Mede dankzij de gasten uit Doorwerth.


  Maak melding

 2. De wedstrijd was best aardig maar 6 euro betalen om naar binnen te mogen is dit niet wat veel?Ik denk mede daarom dat er zo weinig toeschouwers bij Berkum komen.Er stond werkelijk waar bijna helemaal niemand.En dan die afgrijselijke kantine daar is werkelijk waar helemaal niks te beleven.Wat een dooie sfeer zeg.Verder zijn de tribune en de kleedkamers mooi te noemen.


  Maak melding

 3. Ik zou zeggen laat hem dan wat individuele trainingen volgen bij zijn vader, die is tenslotte techniektrainer. En misschien hebben er nog wel meer spelers uit de selectie baat bij dit soort specifieke trainingen.


  Maak melding

 4. Heeft niets met techniek te maken. Daarnaast, als het er nu nog steeds niet inzit, zie ik het niet meet gebeuren ook. Hij is toch ook niet voor niets weggestuurd bij PEC?


  Maak melding

 5. Uiteraard leer je dingen op een jonge leeftijd sneller aan, maar waar zitten hem dan zijn beperkingen wel in als hij opbouwend zwak is? En is hij op basis van dat gebrek weggestuurd bij PEC denk je?


  Maak melding

 6. Ok, het is dus vooral lef dat er aan ontbreekt. Een eigenschap dus. Misschien kan hij dan beter een cursus volgen bij Evgeniy LEFchenko 😉


  Maak melding

 7. Seizoenkaart wat een giller en laat de die gezonde broodjes maar zitten.
  Daar kom ik niet voor op de zaterdagmiddag.Zullen wel veel seizoenkaart houders zijn dus niet.


  Maak melding

 8. Rustig edje038 niet direct gaan roeptoeren.

  Ik heb geen idee hoeveel seizoenkaarten er verkocht zijn. Ik raad je aan om dat bij het bestuur na te vragen.

  Wat bewoog je dan wel om gistermiddag de wedstrijd vv Berkum – vv Duno te bezoeken?


  Maak melding

 9. Rustig Dijkman het loopt je er door ik ben Eppoo en niet Ed.
  Heb je niks aan dat roeptoeteren.
  Ik ga bij alle clubs kijken niet alleen bij Vv Beeerkum.
  Slechte sfeer en ongezellige kantine wat bij meedere clubs het geval is in Zwolle maar zo’n grote club als Berkum is de saamhorigheid heel ver te zoeken.Maar ja de dorpsclub van vroeger is natuurlijk niet meer.  Maak melding

 10. @ eppoo

  Mee eens 6 euro is schandalig, maar die duur betaalde spelers moeten ook betaald worden. En idd weinig sfeer daar.
  De meeste spelers komen buiten Zwolle weg.
  Als ze dit jaar geen kampioen worden gaat de helft weer lopen.


  Maak melding

 11. Waarom ben ik een zeurkous gewoon omdat ik mijn mening geef?
  Is dat normaal dan 6 euro betalen voor zo’n troosteloze bende?
  Ik vindt er gewoon geen reet aan bij Berkum en dat hotemetotem volk dat er rondt loopt, de 1 denkt dat die nog belangrijker is dan de andere.
  Broodje gezond kijk ons is gezond zijn als vereniging.
  Een echte voetbalvereniging is waar je de baklucht al ruikt als je het sportpark oploopt en waar je in de kantine gewoon een flesje bier kunt kopen.Niets van dit heb ik bij Beeerkum kunnen ontdekken Dijkman.  Maak melding

 12. Nee niet omdat je je mening geeft natuurlijk maar omdat je zeurt. Is dit nou zo moeilijk te begrijpen of wil je het misschien niet begrijpen?


  Maak melding

 13. Rijkman is een echte berkummer, en die betaald geen cent waarschijnlijk.
  Voor een neutrale toeschouwer is 6 euro veel te hoog voor de 1e klasse.  Maak melding

 14. Doe je het weer. Zeuren.

  Wat vond je van de prijs van de doelpunten? Euro 1,50 per stuk. Ik heb ook nog 2 rode kaarten gezien. 3 Euro per stuk.


  Maak melding

 15. edje & Eppoo, jullie scharen je al aardig onder de bejaarden, één voordeel voor jullie……ouwe zeurkousen krijgen ook korting, ga alsjeblieft samen lekker biljarten in de wissel.  Maak melding

 16. 6 euro is idd veel te veel voor 1e klasse. Zouden ze wel iets aan mogen doen om meer neutrale toeschouwers te trekken. De kantine mogen ze ook wel wat sfeervoller maken. Ik heb begrepen dat de nieuwe sponsorruimte wel zeer fraai is geworden. Kennelijk ligt daar de prio bij de vv berkum.
  Wat betreft het vele verloop van spelers ben ik het niet helemaal eens. Afgelopen jaar zijn er maar 4 weggegaan waarvan 2 gestopt. Jaar ervoor ook weinig mutaties. In de huidige selectie van 20 spelers zitten liefst 11 spelers die één of meerdere jaren in de jeugd bij berkum gespeeld hebben heb ik mij laten vertellen…..


  Maak melding

Reacties zijn gesloten.