PEC Zwolle verliest van AZ Alkmaar

Zwolle – PEC Zwolle heeft zondagmiddag van AZ Alkmaar verloren. In het eigen stadion werd de uitslag 0-2. De doelpunten kwamen op naam van Wout Weghorst en Guus Til. Door het verlies blijft Zwolle op de laatste positie in de Eredivisie. Aanvoerder Van Polen: "Na de 0-2 weet je dat het gebeurd is, dan gaan de kopjes zakken. Dat is wel tekenend voor in welke periode we zitten".

_mg_9423.jpg  

Zwolle begon in een 4-4-2 formatie met een kommetje vrij redelijk aan het duel. Anass Achabar was tot twee keer toe dreigend, maar zijn pogingen leverden niet het gewenste resultaat op. Tegenstander AZ nam daarna het heft in handen en had het overwicht. Het leverde een hoekschop of acht op, maar daar werd lange tijd niet uit gescoord. Tot vlak voor rust, toen een ingestudeerde hoekschop tot een doelpunt leidde. Wout Weghorst stond op de juiste plaats om de bal binnen te werken. ,,Een rotmoment zo vlak voor rust. Het was wel verdiend, maar we hadden de bal eerder moeten wegwerken”, vond trainer Jans.

_mg_9527.jpg

_mg_9473.jpg

_mg_9561.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

In de tweede helft maakte debutant Danny Holla zijn opwachting. Hij was nog dichtbij de gelijkmaker, na een uur spelen. Zijn vrije trap op de rand van het strafschopgebied werd door doelman Rochet knap uit de hoek getikt. In die fase daarvoor was Anass Achahbar al gevaarlijk geweest, maar ook toen bracht Rochet redding. AZ had daarna via Ron Vlaar (bal tegen de lat) en Dabney Dos Santos (Mickey van der Hart tikt de bal uit de hoek) ook de mogelijkheden om de score verder op te voeren.
 
Zwolle probeerde het wel, maar het geluk op de gelijkmaker ontbrak. In de slotfase was Ridgeciano Haps al dichtbij de 0-2, maar niet veel later was het debutant Guus Til degene die scoorde. ,,We konden ze lang onder druk zetten, maar het leverde helaas geen doelpunt op”, baalde Holla. Trainer Jans beseft dat er werk aan de winkel is. ,,We zijn nog lang niet uit het moeras.”
 
Komende woensdag speelt PEC Zwolle om 20:00 uur een bekerwedstrijd tegen DVS’33 in Ermelo. Komende zaterdag wacht een uitduel bij Ajax in Amsterdam (19.45 uur).
PEC Zwolle – AZ 0-2 (0-1). 
Toeschouwers: 12.900 
Scheidsrechter:  Makkelie 
Gele kaarten: Marcellis, Schenkeveld (PEC Zwolle), Bel Hassani, Haps, Johansson, Rienstra (AZ) 
PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Marcellis, Van de Pavert, Van Polen, Brama, Hebling (46. Holla), Ehizibue (67. Marinus), Achahbar, Thomas (29. Mokhtar), Brock-Madsen.
AZ: Rochet, Johansson, Van Eijden, Vlaar, Haps, Luckassen, Van Overeem (71. Til), Rienstra, Dos Santos (79. Ouwejan), Weghorst, Bel Hassani (76. Seuntjens).
Scoreverloop: 
43. Weghorst 0-1 
87. Til 0-2 
Man of the Match:
Uitgeroepen tot Kieskeurig.nl  Best Reviewed Man of the Match vanmiddag: Dirk Marcellis.
Bron: peczwolle.nl
 
_mg_9454.jpg 
 
_mg_9479.jpg
 
_mg_9489.jpg
 
_mg_9526.jpg
 
_mg_9537.jpg
 
_mg_9596.jpg
 
_mg_9588.jpg
 
_mg_9566.jpg 

Artikel delen:
Reacties 32
 1. Vier wedstrijden op eigen kunstgras en zo weinig punten. Zijn we nu in ieder geval klaar met dat gezever over thuisvoordeel op kunstgras:D

  Ondanks de ‘tegenvallende’ resultaten toch weer meer supporters dan wat de capaciteit vorige seizoenen toe liet:D


  Maak melding

 2. Nee Bigge, de voorgaande seizoenen was dat voordeel overduidelijk. Het is te wijten aan het falen van de technische staf en het bestuur dat we er nu ONDANKS kunstgrasvoordeel geen zak van bakken.


  Maak melding

 3. Die ananas bar bakt er geen ene reet van,
  En we hadden toch zo
  Talent gehaald? Mastar ofZo? Het wordt een groot drama dit seizoen.
  Az gewoon verdiend gewonnen.  Maak melding

 4. Achabar komt gewoon tekort. En heeft een mentaliteitsprobleem. Maar dat hebben dit type voetballers zonder uitzondering. Onbegrijpelijk dat Jans dat vooraf verkeerd heeft ingeschat!


  Maak melding

 5. Er zaten/ stonden een paar Chinezen naast mij, heeft dat misschien verband met de nederlaag en het zwakke spel? Of is het toch het falende beleid van Nijkamp en Visser, of gewoon het effect van Ron Jans dat is uitgewerkt?


  Maak melding

 6. Varieert. Max 17k per maand naar verluid. Maar zou me niet verbazen dat er uitschieters naar boven zijn. Oftewel: veel te veel als je naar de kwaliteit en inzet kijkt.


  Maak melding

 7. @Observer (bron: Volkskrant, augustus 2016)

  Voor het eerst in vijf jaar zijn de salarissen van eredivisiespelers weer iets gestegen. De gemiddelde voetballer verdiende in het seizoen 2014-2015 266 duizend euro. Dat blijkt uit cijfers van werkgeversorganisatie FBO, waar Voetbal International over schrijft. Tussen 2010 en 2014 daalde het gemiddelde van 355 duizend naar 263 duizend euro per jaar.

  Binnen de eredivisie zelf zijn de verschillen fors. De meerderheid van de spelers verdient veel minder dan het gemiddelde. Vooral subtoppers hebben de afgelopen jaren flink gekort op salarissen. Bij PEC Zwolle ligt het salarisplafond bijvoorbeeld op twee ton.

  Voor de gemiddelde Nederlander een vorstelijk brutosalaris. Je moet er echterwel rekening mee houden dat het beroep ‘profvoetballer’ in je werkzame leven als seizoensarbeid kan worden gezien.


  Maak melding

 8. Observer, bij PEC verdient geen speler meer dan de Balkenende-norm, normale bedragen dus. Aan alle negatievelingen hier: Accpteer dat je supporter bent van PEC Zwolle en niet van Real Madrid, misschien is de conclusie gerechtvaardigd dat PEC qua resultaten boven haar stand geleefd heeft, maar degraderen doet dit PEC echt niet. Veel plezier nog dit seizoen.


  Maak melding

 9. Het mooie van bekerwedstrijden is dat de underdog geregeld wint van de favoriet. Ik hoop dat dit bij deze wedstrijd ook gebeurd.

  Steven, of wil je beweren dat PEC Zwolle ineens de favoriet is in deze wedstrijd? DVS33 speelt prima in de Derde Divisie.  Maak melding

 10. DVS ’33 een heerlijke pot op weg naar de beker-finale 8)
  ‘k denk , 3-4 (4-de goal in de tweede verlenging of winst na strafschoppen)
  Zo begon het ook tegen RKC (toen nog amateurs) richting finale in de Goffert.
  Altijd optimistisch blijven, niet toch 😉


  Maak melding

 11. Dramatische samenstelling met louter verkeerde aankopen en slecht contractbeleid. Huurlingen die er niets van bakken, behalve commissie voor Raiola. Brama en Van Polen zijn aan het einde van hun latijn. Van de Pavert en Verdonk twee houten klaasjes en een cultfiguur uit Rotterdam die beter zal renderen bij FC de Efteling! Maar gelukkig hebben we de foto’s nog! Maar goed, ga gerust slapen, het komt goed (volgens de leiding van PEC). Degraderen betekend gewoon einde PEC.


  Maak melding

 12. @Dame, veel dank voor je reactie, misschien zouden we voetballers eens prestatie-gerelateerd moetem belonen? Een luie bakker verkoopt immers ook minder broden?


  Maak melding

 13. waarom eigenlijk? wedstrijden horen toch bij het beroep?

  Als je dan toch prestaties wil “belonen”, schaf dan een “punt” af bij een 0-0 gelijkspel; maw: er moet gescoord worden!


  Maak melding

 14. Hier edje038 (de echte). @Drama: ik vind dat je gelijk hebt. Goed willen presteren is eis nr 1. Prestatiebeloning slaat eigenlijk nergens op. Maar volgens Edje038 werkt het zelfs bij de amateurs zo.


  Maak melding

Reageer