Sloeproeiers presteren goed op Veerse Meer

Zwolle – Sloeproeivereniging Hattem Roeit, met roeiers uit zowel Hattem als Zwolle, verscheen zaterdag 17 september met 3 teams van Hattem Roeit aan de start bij de wedstrijd in Kortgene. Dames IJsselkr8, in de sloep d’Isela, behaalde hier een mooie tweede plaats.

hjbe160917500.jpg 

De wedstrijd in Kortgene was een race van ruim 12 kilometer over het Veerse Meer. De Veerse Meer Race organisatie was dit jaar gastheer voor het 25-jarig bestaan van de Federatie Sloeproeien Nederland. Drie teams van Hattem Roeit verschenen aan de start: de heren Krom en de Dames IJsselkr8 in de sloep d’Isela en de Dames Hetebrij in de Voorganck. Zowel Dames IJsselkr8 als Heren Krom mochten in hun race als laatste start van start gaan. In de snelle sloep d’Isela hadden beide teams in hun race vele inhaalacties.

Ook Dames Hetebrij in de Voorganck die halverwege het startveld starten, wisten vele sloepen in te halen en kwamen al als vierde team binnen. Heren Krom en Dames Hetebrij eindigden hiermee in de middenmoot van hun klasse. “Het was een mooie race met een groot startveld. Als team hebben we alles gegeven en met het behaalde resultaat zijn we heel tevreden”, zegt roeier Jelmer Bouma van team Heren Krom. Team Dames IJsselkr8 wist de goede prestatie van vorige week in Zwartsluis voort te zetten, ook deze week haalden de dames de tweede plaats in hun klasse. 
Langweerder Sloepenrace
De eerst volgende wedstrijd voor een team van Hattem Roeit is de Langweerder Sloepenrace. Zaterdag 1 oktober zal het kersverse team Inc aan de start verschijnen voor deze race van ruim 15 km. Voor het damesteam – Team Inc, roeiend in de Voorganck, zal dit de vuurdoop worden. 
Hattem Roeit
Sloeproeivereniging Hattem Roeit telt zo’n 60 leden uit zowel Hattem als Zwolle. Vanuit Hattem trainen zij met twee verschillende sloepen op de IJssel: de whaler d’Isela en de kuikensloep Voorganck. Wie zelf wel eens wil ervaren hoe stoer het is om met een roeisloep op de IJssel te varen tussen Zwolle en Hattem, opgeven kan via info@hattemroeit.nl. 
Artikel delen:

Reageer