Hello Cello Zwolle

Zwolle – De cello: één van de prachtigste instrumenten die er bestaan! Op zaterdag 8 oktober zal de cello een dag lang centraal staan in de stad Zwolle. Tussen 08.45 en 16.45 kunnen jong en oud genieten van de cello en haar muziek op drie verschillende locaties: het ArtEZ Conservatorium, Waanders In de Broeren en Schouwburg Odeon.

hello_cello_orkest.jpg 

Hello Cello Zwolle is een voorproefje van ’s wereld grootste cellofestival dat op 20 oktober losbarst: de Cello Biënnale. Tien stampvolle dagen in het Muziekgebouw aan ’t IJ & het Bimhuis in Amsterdam met 6 orkesten, 11 ensembles, een koor en 37 internationale solocellisten. De Cello Biënnale Amsterdam heeft met ingang van de 2014 editie het festival uitgebreid met het succesvol gebleken concept van het samenbrengen van zo’n 140 jonge cello-amateurs in het Hello Cello Orkest. In de steden waar het Hello Cello Orkest repeteert (Eindhoven, Zwolle, Den Haag en Amstelveen), wordt een cellodag georganiseerd: de Hello Cello dag. De dag heeft het format van een mini Cello Biënnale.

Voor cellisten
Hello Cello Zwolle begint met Bach&Breakfast: een ontbijt bij Waanders In de Broeren met aansluitend een prachtige Bachsuite, uitgevoerd door Viola de Hoog.. Na het ontbijt geven Karlien Bartels, René Berman en René Geesing in het ArtEZ Conservatorium een Jong Talent masterclass. Ook zijn daar workshops te volgen over jazz door Jasper le CLerq en barok door Viola de Hoog. Kinderen kunnen de cello uitproberen in een proefles en genieten van een geweldige familievoorstelling in Schouwburg Odeon. Voor al deze activiteiten wordt een bijdrage gevraagd om deze fantastische dag te kunnen financieren.
Aanmelden voor masterclass en workshops is noodzakelijk. Het formulier en het volledige programma staan op www.cellobiennale.nl/zwolle of zijn op te vragen via hellocellozwolle@hotmail.com. 
Luisteren kost niets. 
Op 8 oktober is publiek van harte welkom om te luisteren naar de masterclasses, de workshops en de diverse concerten die op verschillende locaties gegeven worden! Het beluisteren van deze activiteiten is gratis. Het Hello Cello Orkest o.l.v. Oene van Geel laat om 15.30 uur in het ArtEZ Conservatorium horen wat zij die dag hebben ingestudeerd. De ArtEZ docenten Karlien Bartels en René Berman geven met het ArtEZ Cello Ensemble een concert in Waanders In de Broeren om 16.00 uur. 
Hello Cello Zwolle
Zaterdag 8 oktober, van 08.45 tot 16.45 uur
ArtEZ Conservatorium, Aan de Stadsmuur 88
Waanders In de Broeren, Achter de Broeren 1-3
Schouwburg Odeon, Blijmarkt 25

Artikel delen:

Reageer