IJsselheem fietst voor onderzoek naar dementie

Zwolle – De 2bike4alzheimerteams van IJsselheem hebben afgelopen weekend een topprestatie geleverd. De teams fietsten in een etmaal 400 kilometer op een tandem. Daarmee en met hun sponsorwerfacties haalden ze ruim 8.000 euro binnen bestemd voor onderzoek naar dementie. 

2bike4alzheimer.jpg 

Afgelopen weekend stapten in Amersfoort 32 teams op de fiets voor een unieke sponsortocht. Ook Zwolle was present. De deelnemers fietsten in estafette een route van 400 km door Nederland om meer onderzoek naar dementie mogelijk te maken. De voorlopige opbrengst is € 74.000,-. Zondag, bij terugkomst, waren er bloemen, medailles en ‘vergeet-me-nietjes’ als herinnering, en natuurlijk een daverend applaus. De deelnemende teams, ieder bestaand uit een vijftal mensen, hadden allemaal hun eigen motivatie om op de fiets te stappen voor de ziekte van Alzheimer: sommigen vanwege hun werk en betrokkenheid, anderen omdat zij van dichtbij de impact van de ziekte hebben meegemaakt.

 
IJsselheemteams extra in zonnetje
De drie teams van IJsselheem werden extra in het zonnetje gezet: voor hen was deze lustrumeditie ook tevens hún vijfde deelname. Er was ook een extra applaus voor de mooist versierde tandem en voor de allerjongste deelnemer, die met zijn 13 jaar maar liefst 160 km voor zijn rekening wist te nemen.
Sponsorgeld
IJsselheem doet al vanaf de 1e editie mee aan dit evenement. Zo heeft IJsselheem al die jaren al een mooi bedrag bijeen gebracht voor onderzoek naar Alzheimer. De afgelopen tijd hebben medewerkers verschillende acties gehouden om de nodige sponsorgelden bij elkaar te krijgen zoals een welnessdag, cupcake-actie en een markt. Ook heeft een aantal bedrijven waar IJsselheem mee samenwerkt een financiële bijdrage gedaan of een bijdrage in de vorm van producten. 
 
Meer onderzoek 
De 32 teams, afkomstig uit heel Nederland, fietsten voor onderzoek naar Semantische Dementie (taaldementie). Personen die lijden aan deze vorm van dementie verliezen het verband tussen het woord en de betekenis van het woord. Het onderzoek wordt uitgevoerd door het Erasmus Alzheimercentrum Zuidwest Nederland. Alle inkomsten van de teams komen volledig ten goede aan het onderzoeksfonds. Er kan nog tot 31 oktober gedoneerd worden via de site www.2bike4alzheimer.nl
Na deze datum wordt het eindbedrag bekendgemaakt en overhandigd aan de onderzoekers. 
Meer informatie en foto’s
Op www.2bike4alzheimer.nl staat informatie over de teams en een fotoverslag van de editie 2016. 
Artikel delen:

Reageer