Scholingsaanbod voor vrijwilligersorganisaties

Zwolle – SportService Zwolle en Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! hebben ook voor dit najaar een scholingsaanbod samengesteld! Voor iedereen die een vrijwilligersfunctie heeft is er de mogelijkheid om bij te scholen. Sanne Winkler van SportService Zwolle is tevreden over het programma en de samenwerking hierin met ZwolleDoet! “Middels dit cursus aanbod bieden we verenigingen en stichtingen een mooie kans om nog sterker en vitaler te worden” aldus Sanne Winkler.

SportService Zwolle en Vrijwilligerscentrale ZwolleDoet! hebben een mooi scholingsaanbod voor vrijwilligers samengesteld. Een kleine greep uit het aanbod: Wederom dit jaar weer de masterclass voor penningmeesters in samenwerking met Flynth adviseurs. Deze masterclass voor penningmeesters is niet alleen voor beginnende penningmeesters, maar ook ervaren penningmeesters kunnen zich laten bijscholen om de functie van penningmeester nog beter uit te kunnen voeren. De scholing praktisch werven van vrijwilligers bestaat uit vier bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst en is geschikt voor vrijwilligersorganisaties met een natuurlijke achterban/ leden.

In de cursus wordt aandacht gegeven aan het vrijwilligersbeleid en leren de aanwezigen, vrijwilligers te werven en te behouden. Gedurende de scholing werken de deelnemers aan een plan en wordt er ook daadwerkelijk gestart met een wervingscampagne. De bijeenkomsten worden gegeven in samenwerking met de Nederlandse Sport Alliantie (NSA).
 
De start van de scholing- en trainingsbijeenkomsten is op 3 oktober 2016 met de bijeenkomst “Wegwijs in wet- en regelgeving.” Vrijwilligersorganisaties krijgen in verschillende gevallen te maken met (complexe) regels op diverse gebieden. Deze bijeenkomst helpt om daar wegwijs in te worden. Naast het bijwonen van presentaties kunnen de deelnemers specifieke vragen voorleggen aan de deskundigen.
 
Voor meer informatie of aanmelden voor één van deze bijeenkomsten kijk dan op de website van SportService Zwolle of ZwolleDoet!-college.
Artikel delen:

Reageer