Schoenen inzamelen voor project Loopbrug

Deze week hebben 5000 huishoudens in Zwolle een bezoek gehad van het LOOPBRUG team, en/of een bijzonder pakketje op de deurmat gehad.


Foto: Sander Oudemans

Zij werden gevraagd hun oude schoenen te doneren aan het project. In deze pakketjes zat o.a. een vuilniszak, flyers en afzetlint. LOOPBRUG haalt morgenvroeg bij alle deze huishoudens de vuilniszakken met schoenen op!

LOOPBRUG is de theatrale verbinding tussen theater de Spiegel en theater Odeon op zaterdag 1 december 2007 in de binnenstad van Zwolle. LOOPBRUG is een eenmalige performance, die bestaat uit 5000 schoenenparen. Deze worden 1 december van 9.00 ’s ochtends door een bonte gipsy karavaan van acteurs, hoogwerkers, arbeidsvitaminen, opzichters, een mobiele werkplaats, meet-medewerkers en een mobiele houtgestookte bakkerij, in de meest rechte lijn tussen het in 1839 ontstane schouwburg Odeon en het in 2006 geopende Theater de Spiegel neergezet. Dit wordt een geweldige happening waarbij de voetstappen van de Zwolse inwoners letterlijk de weg bepalen. Om 16.30 zullen de laatste schoenen over het dak van Theater Odeon komen, dit zal gepaard gaan met muziek van VETEX, spektakel en gezelligheid! Zondag 2 december vind u op de Blijmarkt alle schoenen terug in de grootste-openlucht-schoenen-weggeefwinkel-ooit!! Het motto van de weggeefwinkel is ontleend aan Mahatma Gandhi: “Er is genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht.”

Artikel delen: